Malo slobodnog vremena

eTV intervju – Roko Farkaš: 'Ako ne bude nikakvih ozljeda nadam se nastupu na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima'

'Najveći cilj ove godine bio bi mi nastup na Europskom prvenstvu u Jeruzalemu u desetoboju', rekao je između ostaloga, Roko Farkaš...
Objavljeno: 11.03.2023. 10:17

Zadnja izmjena: 11.03.2023. 10:30

Foto: Borna Sabolić

Državni rekord U18 i U20 na 200 metara, državni rekord U18 na 60 metara, U23 prvak države na 60m, srebrna medalja na Prvenstvu Balkana, sve su to uspjesi koje iza sebe ima Roko Farkaš,  jedan od najperspektivnijih mladih atletičara u Hrvatskoj.

Što je po Vama obilježilo Vašu proteklu godinu? 

Izdvojio bih utrku na 100 metara u kojoj sam postigao rezultat od 10,44 sekundi tj. šesti rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Mlađi državni juniorni rezultat u desetoboju 7120 bodova i nastup na Europskom mlađem juniorskom prvenstvu Jeruzalemu na 100 metara i desetoboju i nastup na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji na 200 metara. 

Treninzi i škola  

Bilo je laganih treninga, pa nismo puno trenirali i malo smo sad više u školi, posvetio sam se školi, ali krećemo ubrzo s treninzima, natrag kreču jaki treninzi i spremamo se dalje za ovu sezonu.  

Ciljevi za tekuću godinu

Najveći cilj bio bi mi nastup na Europskom prvenstvu u Jeruzalemu u desetoboju, a na kraju krajeva konkurirati i za medalju tamo.

Slobodno vrijeme

U slobodno vrijeme kojeg nema puno pokušavam čim više vremena provodi s prijateljima, pa malo vani na zraku. Većina mojeg slobodnog vremena su treninzi, tako da slobodnog vremena ima jako malo.

Planovi za budućnost?

Budemo vidjeli. Ako ne bude nikakvih ozljeda naravno nastup na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima. Moramo se čuvati ozljeda, sva sreća imam dobru ekipu tu i trenera te polikliniku u koju odlazim. Trebalo bi biti super i nadamo se Olimpijskim igrama.

Komentari