direktor varkoma

eTV - Ister o potpisivanju ugovora za pročistač: 'Započinjemo sa...'

Riječ je o važnom projektu kojim se će završiti Aglomeracija Varaždin...
Objavljeno: 01.03.2024. 10:52

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 11:09

Foto: Boris Matijašec/Ivana Bertović

U Županijskoj palači jučer je uručen i potpisan ugovor za rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Ugovor je potpisao direktor Varkoma Bruno Ister s predstavnikom tvrtke izvođača, GH Holdingom.

Naime, kako je istaknuo Ister za eTV, ugovor je vrijedan 39 milijuna eura, a otkrio je i kad bi sami radovi trebali krenuti.

- Nakon potpisivanja ugovora, izvođač počinje sa pripremnim radovima, a to su projektiranje i ishođenje građevinskih dozvola. Nakon građevinskih dozvola slijede radovi koji se očekuju negdje oko kraja godine. 

Riječ je o važnom projektu kojim se će završiti Aglomeracija Varaždin, a za isti su već bila raspisana dva natječaja, ali zbog žalbi oni su poništeni.

- To je završetak jednog velikog projekta koji će biti u konačnici vrijedan 140 milijuna eura zbog povećanja cijena i svega. To je izuzetno značajan projekt za zaštitu okoliša, zaštitu naših najvažnijih resursa, a to su pitke vode. Dva prethodna pokušaja neslavno su propala. Ovaj žalbeni postupak trajao je godinu dana i sretni smo jako. Danas je poseban dan za nas – zaključio je direktor Varkoma.

 

Komentari