'oživljavanje' kompleksa

eTV - Varaždinska županija krenula u obnovu jahaone u Optujskoj, donosimo sve detalje

Varaždinska županija angažirala je i Filipa Rožmarića, inače prvaka u preponskom jahanju s internacionalnim rezultatima te trenera i voditelja Konjičkog centra Majerling u Petrijancu, kao savjetnika u projektu...
Objavljeno: 09.06.2024. 09:32

Zadnja izmjena: 09.06.2024. 09:33

Foto: Lidija Filipović

Varaždinska županija krenula je u projekt "oživljavanja" austrougarskog vojnog konjičkog kompleksa u Optujskoj ulici u Varaždinu, a sve detalje pogledajte u našem eTV prilogu.

Kako je istaknuo župan Anđelko Stričak, prostori bivše vojarne 7. gardijske brigade Puma do sada su zjapiji prazni, a uskoro će dobiti novu namjenu. Naime, u jedan je dio smještena vojska, u drugom dijelu će Sveučilište Sjever napraviti kampus, treći je dio namjenjen udrugama građana, odnosno braniteljima, a Varaždinska županija dobila je četvrti dio, odnosno zgrade zapovjedništva, jahaone i staja. U sklopu realizacije projekta jahaone nedavno je potpisan i ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a u tijeku je faza projektiranja sva tri objekta, nakon čega slijedi faza prikupljanja financijskih sredstava.

- U zgradu zapovjedništva planiramo smjestiti jedan županijski vremenoplov gdje bismo iz perspektive vojnika od nekada pa do danas dobili priču kako su oni doživljavali svoj posao, a samim time i razvoj grada i Varaždinske županije. U zgradu jahaone koju planiramo također obnoviti smjestili bismo multifunkcionalnu dvoranu koju bi mogli koristiti svi, ne samo udruge koje se bave konjaništvom već i ostale udruge građana za izložbe, seminare i slično - rekao je Stričak.

'Popunjenje objekata i privlačenje turista'

Varaždinska županija angažirala je i Filipa Rožmarića, inače prvaka u preponskom jahanju s internacionalnim rezultatima te trenera i voditelja Konjičkog centra Majerling u Petrijancu, kao savjetnika u projektu.

- Očekujem da se rekonstruira ta jahaona koja je povijesno važna, da se rekonstruiraju staje, da se napravi jedan lijepi centar s ponudom koja će privući ljude koji će ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme. Isto ćemo moći pokazati i turistima te gostima koji dolaze iz cijelog svijeta, pokazat ćemo kako možemo napraviti jednu lijepu priču vezanu uz konje, ali i da ovdje budu drugi sadržaji, da se popune ovi objekti - rekao je Rožmarić.

 

Komentari