izravno pitanje

eTV - Je li grad namjerno želio zatrpati smećem? 'To je glupo komentirati, a o Isteru uskoro'

Objavljeno: 27.09.2021. 12:39

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 12:42

Ivan Čehok je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prozvan da je otišao korak predaleko. Naime, prema navodima Brune Istera, Čehok je novu gradsku vlast pokušao destabilizirati na način da je grad tijekom najvećih ljetnih vrućina želio zatrpati smećem. Kako? Tako što je, prema onome što Ister iznio na sjednici, nazivao deponije u Hrvatskoj i nagovarao ih da u kriznoj situaciji ne prime varaždinski otpad.

  • Čehok igra na iscrpljivanje. Optužuju ga da je otišao predaleko. 'Nazivao je odlagališta i...', više ovdje.

Čehok je spomenute navode odmah kategorički odbacio, no na današnjoj konferenciji za medije naše pitanje je bilo - može li se o tome sada izravno očitovati i pred kamerom.

- To je glupo komentirati - rekao je Čehok, dodajući da je deponije nazivao samo jednom, u studenom prošle godine, kada se grad našao u sličnoj situaciji da nema kamo s otpadom.

Istera na kraju ni ovom prilikom nije štedio.

- O Isteru ćete uskoro čuti priču, to je čovjek bez kojega se ništa ne može napraviti u gradu, ni javna nabava ni građevinski radovi, a gradski je vijećnik kao što smo i mi. Nema nikakvu ovlast voditi i sudjelovati u bilo kakvim pregovorima. S time da imamo i sumnje u vrlo ozbiljna nedjela Istera kad je riječ o premještanju otpada u Brezju, ali o tome uskoro - rekao je Čehok.

Komentari