osvrt na godinu

eTV - Advent u Varaždinu ove godine za mnoge je bolji od zagrebačkog: 'Dolaze nam čak i Rusi'

"Pokušali smo podsjetiti goste da je Varaždin i dalje tu i da pripremamo mnoštvo zanimljivog sadržaja i eto, vjerujem da će brojke na kraju godine i pokazati da smo bili na dobrom putu."
Objavljeno: 26.12.2021. 08:58

Zadnja izmjena: 26.12.2021. 14:36

Foto: Dino Možek

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth osvrnula se na uspješnu proteklu 2021. godinu, ali i na prvi Špancirfest nakon pandemijske 2020. godine koji je održan uz epidemiološke mjere te na Advent u Varaždinu koji dobiva pohvale od Varaždinaca, ali i šire. 

  • Advent u Varaždinu ove godine dobiva mnoge pohvale, kako ste zadovoljni dosadašnjim programom?

Ovogodišnji Advent je doista nadmašio sva naša očekivanja. Znali smo da će biti dobro, uložili smo puno truda, uložili smo i dosta novaca ove godine i eto, poslužilo nas je i vrijeme i sve nam se to vratilo na najbolji mogući način, a to je posjetom uistinu neočekivanog velikog broja gostiju i posjetitelja.

  • Odakle sve dolaze posjetitelji?

Dolaze nam doslovno iz cijele Hrvatske, puno ih je iz Slovenije, ima nešto iz Mađarske, ali ima i stranih gostiju koji nam dolaze iz Zagreba, Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske, imamo čak i goste iz Rusije. Tako da, ako podvučemo crtu i sa ovim dosadašnjim dijelom, uistinu možemo biti zadovoljni.

  • Osvrt na proteklu godinu?

Naravno, ne možemo biti u globalu zadovoljni jer i dalje bilježimo pad u odnosu na 2019. godinu koja nam je bila rekordna, ali s druge strane, s obzirom kako je bilo prošle godine kada je sve otkazano od manifestacija i događanja, ove godine održano je sve ono što smo zamislili od manifestacija održati. Pokušali smo podsjetiti goste da je Varaždin i dalje tu i da pripremamo mnoštvo zanimljivog sadržaja i eto, vjerujem da će brojke na kraju godine i pokazati da smo bili na dobrom putu.

  • Kako ste zadovoljni ovogodišnjim Špancirfestom?

Isto kao i Advent, Špancirfest je nadmašio naša očekivanja. Organizacija je bila izazovna, odnosno najizazovnija od svih vjerujem dosadašnjih Špancirfestova. Baš upravo zbog ovih ograničenja i neke neizvjesnosti nismo znali kako će posjetitelji reagirati, hoće li doći, hoće li se bojati većih okupljanja, hoće li i dalje kod njih biti prisutan strah, međutim brojke su pokazale da su ljudi željni događanja, da su željni druženja. Poštivale su se mjere, nije nakon Špancirfesta bilo zabilježeno povećanje broja zaraženih što je isto tako jedan veliki uspjeh i na kraju kada smo podvukli crtu, turistički promet je bio u porastu.

  • Koji su planovi za nadolazeću godinu?

Već sad pripremamo Špancirfest za iduću godinu, a paralelno s tim radimo planove i za Advent za sljedeću godinu. Mislim da smo ove godine letvicu digli vrlo visoko, i kako mi stalno težimo biti bolji i želimo sljedeće godine biti još bolji nego ove, već sada počinjemo ozbiljnije planove.

Komentari