uzlazna putanja virusa

eTV: Još dva zaražena i čak šest novih kršenja samoizolacije - ostanite doma

Predsjednik Stožera Robert Vugrin ponovno je istaknuo kako se pojedinci ne drže samoizolacije, odnosno u posljednja 24 sata zabilježeno je čak 6 kršenja samoizolacije...
Objavljeno: 21.03.2020. 13:17

Zadnja izmjena: 21.03.2020. 13:27

Foto: Dino Možek

OSTANITE DOMA!

Županijski stožer civilne zaštite održao je još jednu konferenciju za medije, na kojoj je istaknuto kako je broj zaraženih u uzlaznoj putanji, te ih je u posljednjih 24 sata četvero više, odnosno ukupno se  broj popeo na desetoricu zaraženih. Jučer ih je, podsjetimo, bilo osam.

Predsjednik Stožera Robert Vugrin ponovno je istaknuo kako se pojedinci ne drže samoizolacije, odnosno u posljednja 24 sata zabilježeno je čak 6 kršenja samoizolacije. Ukupno je zabilježeno čak 19 kršenja, rekao je Vugrin.

„Ljudi jesu možda u samoizolaciji, ne napuštaju svoj prostor, ali onda primaju posjete, zajedno ručaju s ukućanima, spavaju, dijele iste predmete... To nije samoizolacija. Postoje striktni naputci HZZ-a kako se samoizolacija poštuje, a to nije samo zadržavanje unutar svojega doma“, rekao je Vugrin.

Potencijalno dobra vijest je da bi Varaždinska županija mogla imati i prvog izliječenog od korona virusa na svojem području.

Neodgovorno ponašanje!

Ravnatelj Bolnice Nenad Kudelić na Vugrina se nadovezao sljedećim riječima: „Jasno je da smo u jednoj uzlaznoj putanji te je za očekivati da novozaraženih bude puno više. Apeliram na odgovornost, jer iz dana u dan gledamo neodgovorno ponašanje, kao što je i kretanje starijih osoba. Ostanite doma. S razlogom su zatvorene sve trgovine, a čak niti boravak na zraku nije siguran ukoliko se u neposrednoj blizini nalazi zaražena osoba“, naglasio je ravnatelj.

Komentari