veliki kolekcionar

eTV: Josip Kukić - Joja ima pravi i ne baš mali muzej varaždinskog nogometa

U obiteljskoj kući u Istarskoj ulici u Varaždinu krije se prvi muzej varaždinskog nogometa. Što sve ima Josip u svojoj zbirci pogledajte u ekskluzivnom eTV prilogu.
Objavljeno: 03.12.2018. 18:00

Zadnja izmjena: 03.12.2018. 18:25

Foto: Viktor Hranić / Luka Šalamun

U obiteljskoj kući u Istarskoj ulici u Varaždinu krije se prvi muzej varaždinskog nogometa. Josip Kukić za prijatelje poznatiji pod nadmikom Joja 55 godina je prikupljao sportske dresove, šalove, kape, zastavice, fotografije, pehare, lopte i slične suvenire vezane uz nogomet. 

Najprije je bio osam godina nogometaš Varteksa, a kasnije još deset godina Slobode. Posjlije igračke karijere obavljao je razne poslove sportskog djelatnika u Slobodi, sve do umirovljenja. Tijekom godina prikupio je oko 1.060 predmeta vezanih uz nogomet, a najviše uz varaždinski nogomet. Svakim danom zbirka je sve veća, a neke od vrijednijih primjeraka darovali su mu treneri Miroslav Blažević, Branko Ivanković, Dražen Besek i drugi. 

Svoju zbirku smjestio je u svoju obiteljsku kuću i tako osigurao dovoljno prostora za proširenje pravog nogometnog muzeja. Što sve ima Josip u svojoj zbirci pogledajte u ekskluzivnom eTV prilogu koji slijedi.   

 

Komentari