konferencija reformista

eTV - Čačić: Plaćaju vanjske liječnike do četiri puta više umjesto da zapošljavaju vlastite

Reformisti su se, naime, pozvali na podatke iznesene na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine, te župana Anđelka Stričaka prozvali za laganje i napade na osobnoj razini...
Objavljeno: 26.05.2023. 11:07

Zadnja izmjena: 26.05.2023. 11:53

Narodna stranka - Reformisti održala je danas konferenciju za medije na kojoj su županijsku vlast prozvali da pod krinkom „brige za ljude“ kasni s projektom Centralnog operacijskog bloka, a istovremeno ne brine ni za ljude.

Reformisti su se, naime, pozvali na podatke iznesene na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine, te župana Anđelka Stričaka prozvali za laganje i napade na osobnoj razini.

- OB Varaždin pojedine liječnike plaća da rade izvana i do 60.000 kuna neto. Ne znam da li je to kriminal ili nije, ali sam potpuno siguran da je takav  način rada, da se plaćaju vanjski umjesto da se zapošljavaju vlastiti, najbolji način da se potjeraju liječnici iz ove bolnice, jer su redovito plaćeni tri do četiri puta manje. Da o sestrama koje su mizerno plaćane za rad koji obavljaju da i ne govorim – rekao je predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Čačić je, naime, iznio podatak da je broj liječnika zbog odlaska u mirovinu pao s 322 na 306, jer se nisu raspisivali natječaji i provodili modeli za njihovo privlačenje. Glede Centralnog operacijskog bloka, Stričaka je prozvao za laganje da "nije zatekao projekt" - pokazavši fotografiju s njihove zajedničke konferencije za medije. Projekt Centralnog operacijskog bloka vrijedan 405 milijuna kuna, prema Čačićevim riječima, godinu i pol dana kasni zbog projekta helidroma od 7,5 milijuna kuna.

- Mnogi građani Varaždina svjesni su da je g. Stričak na poziciji župana potkapacitiran u svakom pogledu. Nanosi nam štetu pa i sramotu. Rekao bih da je i sam g. Stričak svjestan i frustriran tom činjenicom. Mi razumijemo njegovu frustraciju i svijest, ali ne želimo tolerirati to. Jedan nasilnički, primitivan, uvredljiv i lažima potkrijepljen način ponašanja je potpuno neprimjeren instituciji koja se zove Županijska skupština a ne lokalna krčma – zaključio je Čačić.

Komentari