medijska konferencija u županiji

eTV: KOPRIVNIČANI DOBILI SPOR ZA JPP Čačić: Dokaz da izmjene Zakona nije trebalo!

U kontekstu presude župan Varaždinske županije komentirao je i izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju, usvojenu u Hrvatskom saboru 13. srpnja..
Objavljeno: 19.07.2018. 11:55

Zadnja izmjena: 19.07.2018. 18:52


Trgovački sud u Varaždinu nepravomoćno je presudio u korist Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice radi isplate novca za izgradnju njihove gimnazije i sportske dvorane, kojim povodom je župan Varaždinske županije danas održao medijsku konferenciju.

„Varaždinska županija  dosad je podnijela tri tužbe protiv RH radi isplate duga za JPP. Budući da se radi o identičnoj činjeničnoj i pravnoj osnovi, s pravom valja očekivati jednake presude“, komentirao je župan nepravomoćnu presudu, ali naglasio da bi „izostanak dogovora i nesklapanje nagodbe Ministarstvo moglo koštati četiri milijuna kuna (zatezne kamate)“. U kontekstu spomenute presude župan Varaždinske županije komentirao je i izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju, usvojenu u Hrvatskom saboru 13. srpnja, rekavši kako je upravo ova presuda „dokaz da izmjena Zakona nije ni bila potrebna“.

Nova potencijalna tužba

Republika Hrvatska, naglasio je Radimir Čačić, Varaždinskoj županiji do kraja 2017. godine ukupno je bila dužna 28,3 milijuna kuna plus navedeni iznos zateznih kamata. Ove godine iznos duga popeo se na 6,6 milijuna kuna, što je sveukupno iznos od gotovo 39 milijuna kuna. Čačić je izrazio skepsu vezano uz naplatu na temelju izmjene zakona i najavio potencijalno novu tužbu: Taj iznos bi se trebao naplatiti na temelju tog zakona i sredstava osiguranih u državnom proračunu. U slučaju da neće, tada će i za ta potraživanja biti podnesena tužba", zaključio je Čačić.

Komentari