Radna snaga

eTV - Kovačić: 'Ako se situacija s medicinskim sestrama ne popravi, postat će zabrinjavajuća'

Objavljeno: 17.02.2024. 09:46

Zadnja izmjena: 17.02.2024. 10:28

Ravnatelj Minerve Denis Kovačić u intervjuu za eTV osvrnuo se na izazov s kojim se suočavaju, kako oni kao Specijalna bolnica, tako i druge zdravstvene ustanove, a to je nedostatak radne snage. Najveći je deficit medicinskog kadra, a jako slična situacija je i s drugim osobljem u bolnici.

Kovačić ističe kako je u medicinskom dijelu najizraženiji nedostatak medicinskih sestara, a smatra kako će situacija postati puno ozbiljnija u skorije vrijeme. Osim medicinskih sestara, kao deficitarna zanimanja naveo je i kuhare i konobare koji danas sve rijeđe potražuju posao u zdravstvenim ustanovama.  

- U medicinskom dijelu najizraženiji problem je kronični nedostatak medicinskih sestara. Tu je došlo je jedne generacijske smijene, tako da je situacija sa sestrama, neću reći da je zabrinjavajuća, ali kroz godinu-dvije bit će zabrinjavajuća. Zanimanja kuhara i konobara poprilično su deficitarna. Nekad je biti konobar ili kuhar u Minervi bila premija, međutim kako je zdravstvo kaskalo u nekim stvarima, tako je sve ono što je prije bilo neatraktivno, a to je zapošljavanje u hoteljerstvu, nažalost postalo atraktivnije od zapošljavanja u bolnici. 

 

Komentari