evo što će se mijenjati

eTV - Kreće povijesno uređenje Minerve, odobreno 17,1 milijun eura, postat će hotel s 4 zvjezdice

Kako je rekao ravnatelj bolnice Denis Kovačić, bolnica je prijavila projekt "Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela "Minerva" vrijedan 17,2 milijuna eura s PDV-om na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, što je Ministarstvo turizma i sporta odlučilo sufinancirati s 17,1 milijun eura...
Objavljeno: 18.01.2024. 13:45

Zadnja izmjena: 18.01.2024. 13:45

Foto: Sebastian Krehula

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice prijavila je projekt unutarnjeg uređenja hotela Minerva, za što je od strane ministarstva dobiveno 17,1 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Kako je rekao ravnatelj bolnice Denis Kovačić, bolnica je prijavila projekt "Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela "Minerva" vrijedan 17,2 milijuna eura s PDV-om na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, što je Ministarstvo turizma i sporta odlučilo sufinancirati s 17,1 milijun eura. Trajanje projekta je dvije goine, a cilj je unaprijediti kvalitetu smještaja i sadržaja hotela te smanjiti utjecaj na okoliš i održivo upravljati destinacijom.

- Zahvaćamo sve etaže i sve prostore u objektu "Minerva" s ciljem da ga podignemo na nivo četiri zvjezdice, dakle od vanjskih bazena, unutarnjih bazena, rekonstrukciju unutarnjih bazena, spojni dio između starog dijela bolnice i same Minerve i tako dalje - naveo je Kovačić.

'Centar zdravstvenog turizma Hrvatske'

Dodao je kako će radovi, između ostalog, obuhvatiti rekonstrukciju smještaja, nove zdravstvene sadržaje i aktivnosti vezane uz slobodno vrijeme gostiju (izlete, zabavne večeri i slično). Također, obnovit će se interijer hotela, povećat će se bazeni, olimpijski bazen će se podijeliti na dva bazena od kojih će jedan biti plivački, a drugi bazen s atrakcijama. Povećat će se i unutarnji bazeni, a obnovit će se i spojiti Terma i ambulante te garaže.

- Varaždinske Toplice, kao što sam u više navrata naglasio, razvijamo kao centar zdravstvenog turizma Republike Hrvatske. Smatram da vodstvo i bolnice i Grada, a i naši uposlenici poduzimaju sve da sve te ciljeve ostvarimo - rekao je pritom varaždinski župan Anđelko Stričak.

'Prekrasan početak godine'

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković pohvalila je suradnju bolnice s Gradom.

- Zahvaljujem ravnatelju na svim poduzetim akcijama da ovaj projekt prođe, ali i Županiji koja je dala i "blagoslov" i potvrdu da idemo u prijavu. Kako je rekao župan, prekrasan početak nove godine - zakjučila je.

Komentari