najavljen i pročistač

eTV: KRENULA AGLOMERACIJA VARAŽDIN "Strpljenja zbog prometnih gužvi - ovo je iskorak u civilizaciju"

Objavljeno: 21.05.2018. 15:40

Zadnja izmjena: 21.05.2018. 16:48

Foto: Viktor Hranić

Danas je iz Črnca Biškupečkog, u nazočnosti ministra Tomislava Ćorića, krenula izgradnja aglomeracije Varaždinu, koju je direktor Varkoma Željko Bunić nazvao iskorakom u civilizaciju, dok je gradonačelnik Ivan Čehok građane pozvao na strpljenje, ali najavio i skoro rješenje pitanja pročistača.

Riječ je o zadnjoj trasi kanalizacije aglomeracije Varaždin, u vrijednosti 67 milijuna kuna plus PDV, a radovi će se izvoditi na području grada Varaždina i prigradskih naselja: „Ovime će kompletan grad Varaždin biti će zatvoren s kanalizacijskom mrežom, kao što je i s vodovodom. Time će se sačuvati flora i fauna rijeke Drave, vodonosnici i napraviti nova infrastruktura – dobit će se, dakle, multiplikativni efekt jer će sve biti obnovljeno“.

Gradonačelnik je pojasnio je zašto je upravo ova faza najvažnija za grad Varaždin: „Sva naselja će nakon tri godine imati kanalizaciju, sustav odvodnje, a nakon toga i svu drugu infrastrukturu: javnu rasvjetu, kolnike, biciklističke i pješačke staze...“, rekao je Čehok, najavivši i uređaj za pročišćavanje na motičnjaku.

„Danas on širi nesnosan smrad, međutim nakon rekonsturkcije, to  bi trebalo biti izvedeno sa svim normama i standardima koji zadovoljavaju. Tako da sam presretan što napokon krećemo s najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti grada“, zaključio je Čehok i zamolio građane za razumijevanje, budući da će zbog radova biti prometnih gužvi.

Komentari