'pametni grad'

eTV Intervju - Dubravko Bilić o velikoj inovaciji u Ludbregu: Ovo bi se moglo primijeniti i šire

Kako je rekao gradonačelnik Dubravko Bilić, Grad Ludbreg je ove godine puno napravio na gradnji sportske infrastrukture, sportskih igrališta, uređenju grada, Otoka mladosti i prometnica, a najavio je i nove projekte...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.12.2021. 08:51

Zadnja izmjena: 20.12.2021. 14:58

Kraj godine idealna je prilika da se rekapituliraju svi projekti koji su realizirani, a ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić posebno ističe završetak projekta Arheološkog parka kao i obnavljanje Centra za kulturu i informiranje.

Grad Ludbreg će se prema njegovim najavama posebno usmjeriti na sektor energetike i zelene energije gdje je prijavljen projekt istražnih radova na geotermalnoj elektrani. Uz to, Grad Ludbreg potpisao je sa tvrtkom Energy Plus ugovor o digitalizaciji sustava javne rasvjete

- Ovaj projekt je nadogradnja cijelog sustava i on je zapravo digitalizacija i komunikacija sa svim lampama iz jednog središta zahvaljući inovaciji koju je razvila tvrtka iz Ludbrega te koja je sa ovom svjetskom inovacijom ušla u red proizvođača koji mogu na ovaj način ponuditi i šire korištenje javne rasvjete, kao i za neke druge pametne stvari - rekao je gradonačelnik.

Planirani projekti

Kako dodaje, Grad Ludbreg je ove godine puno napravio na gradnji sportske infrastrukture, sportskih igrališta, uređenju grada, Otoka mladosti i prometnica, a najavljuje i nove projekte.

- Ove godine smo već uložili znatan dio u pripremu projektne dokumentacije. Nedavno smo prijavili projekt relife rijeka Bednja koji je posvećen uređenju rijeke Bednje Otoka mladosti i ribnjaka. Također, prijavili smo i očekujemo da dobijemo projekt STEM centar LORI koji je usmjeren na poticanje prirodnih znanosti u nižim razredima i srednjoj školi - rekao je Bilić.

Komentari