projekt 'lori'

eTV - U Ludbregu uskoro novi regionalni centar s prvim simulatorima leta u Hrvatskoj

U sklopu centra će također biti dostupni i prvi simulatori leta u Hrvatskoj te će učenici moći letjeti na Boeingovim avionima, čime se, prema Bilićevim riječima, odaje počast konstruktoru aviona Rudolfu Fiziru...
Objavljeno: 12.04.2023. 11:59

Zadnja izmjena: 13.04.2023. 06:21

Foto: Boris Matijašec

U Ludbregu je danas predstavljen projekt uspostave "Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području - Lori", koji je krenuo sa svojom realizacijom.

Kako je pojasnio gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, projekt je financiran iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. - Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva. 

- Za nas je ovo veliki dan jer stavljamo naglasak na obrazovanje u STEM području, što je budućnost obrazovanje djece i nadamo se da ćemo kroz ovaj Regionalni centar, prvi takav u Hrvatskoj, privući mnogo djece da ovdje nauče neke nove stvari. Implementirat ćemo dvije STEM učionice: jednu baziranu na kemiji, biologiji i matematici te drugu baziranu na matematici, fizici i astronomiji - najavio je Bilić.

U sklopu centra će također biti dostupni i prvi simulatori leta u Hrvatskoj te će učenici moći letjeti na Boeingovim avionima, čime se, prema Bilićevim riječima, odaje počast konstruktoru aviona Rudolfu Fiziru.

- Želimo da naši učenici budu upoznati sa svjetskim trendovima, s novim tehnologijama i da budu povezani s realnim sektorom, odnosno gospodarstvom. Vjerujem da je ovo jedan dobar smjer, ne samo obrazovanje, nego i cijelog područja Varaždinske županije, odnosno društva u cjelini - dodao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Komentari