u svome stilu

eTV - Lupino primio priznanje pa ispalio: 'Varaždin može izvoziti zavist i jal'

Objavljeno: 16.10.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 16.10.2022. 08:42

Foto: Luka Šalamun

Nakon što je zbog ozlijede Stephan Lupino propustio primiti priznanje župana Varaždinske županije na ovogodišnjoj županijskoj svečanoj sjednici početkom rujna, predaja priznanja poznatom varaždinskom umjetniku upriličena je krajem ovog tjedna.

Podsjetimo, Lupino je zadobio ozlijede pri padu u svom ateljeu prilikom pripreme materijala za svoju novu skulpturu, zbog čega je bio primoran na bolnički oporavak. Međutim, ubrzo nakon izlaska iz bolnice umjetnik je nastavio s radom na projektima koji imaju svoje rokove, jer, kako je rekao, za kraj godine i početak sljedeće mu je već popunjen raspored događanja i planova. Priznanje je umjetniku uručio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Kada se po tebi naziva jedan umjetnički pravac, kao po našem Varaždincu Lupinu - lupinizam, to znači da zaista vrijediš, da sama struka priznaje tvoj rad, trud i sve ono što si u životu postigao. Stoga, zaista me čudi da Varaždinska županija to nije primijetila i ranije. Odlučio sam da kao župan povodom Dana Varaždinske županije nagradimo i našeg Varaždinca Lupina - rekao je tom prilikom Stričak.

Lupino je zahvalio županu Stričaku na priznanju, međutim, u svome stilu je dodao:

- Valjda sam tu nagradu i zaslužio. Lupinizam je počeo prije 40 godina, a ovu nagradu trebao sam dobiti još prije 15 godina ovdje u Varaždinu, no znamo kakvi su ovdje ljudi. To mi ništa nije čudno. Župan je to jedini sada primijetio, on je valjda nepristran, a previše filozofa imamo u ovom gradu. Mi bismo iz Varaždina trebali izvoziti filozofe, isto kao i jal i zavist - rekao je Lupino.

Komentari