band '''živa vatra''

eTV Mališani imaju band i gaže na motorijadi -poslušajte kako zvuče

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2017. 18:46

Zadnja izmjena: 05.06.2017. 18:49

Foto: Mateja Rak

Robi Mužic, Jan Prasnički, Luka i Fran Štefanek,  Antonio Đuran, Simon Travanić, Maksim Modrić - za ova imena mnogi od vas vjerojatno niste još čuli, ali nakon ovoga ćete ih sigurno zapamtiti. Naime, mališani od kojih nitko nema više od 6 godina zajedno imaju band - Živa vatra. Ovo nije bilo kakav band, već su posebni po tome što iako već imaju i gaže - nitko od njih ne zna svirati nikakav instrument.

Posjetili smo ih na jednom nastupu i to u dječjem vrtiću. Taman kad smo došli, imali su ''tonsku probu''. Njihova publika je različita, od djece pa sve do odraslih motorista. U maniri pravog banda, dečki imaju i menadžera, a to je tata od Luke i Frana, Antonio Štefanek koji je također glazbenik

- Dečki su se samoinicijativno u vrtiću okupili i pošto su svi muzikalni, počeli su sami svirati i družiti se i pjevali su u vrtiću po cijele dane. Tete su to primjetile i odlučile ih podržati te su im pripremile prvi nastup u Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu gdje su otpjevali ''Moja baka pleše rock'n roll'- govori nam tata Antonio i dodaje kako su svi bili oduševljeni nastupom

Sami odabrali ime za band

Kaže također kako su se dečki sami nazvali ''Živa vatra'' jer svi vole rock glazbu.

- Nakon što smo ja i tete u vrtiću primjetili da oni to stvarno žele, imali smo par proba i dogovorili gažu s motoristima na ludbreškoj motorijadi.

Dečki su za taj nastup pripremili pjesmu ''Motori'' i ''Kao grom'' i prema tatinim riječima, publika je bila oduševljena, svi su motoristi snimali nastup i pjevali s njima i na kraju su dobili ogroman pljesak. Iako su još uvijek premali da bi počeli učiti svirati, tata nam govori kako će uskoro krenuti sa ozbiljnjim glazbenim podukama kako bi jednog dana mogli napraviti i nešto ozbiljnije.

Još ugovorenih gaža

Nastup na motorijadi nije bio posljednji, nego je to bio tek početak.

- 1. srpnja ih čeka nastup u Varaždinskim Toplicama isto na moto susretu. Njihovi organizatori su bili u Ludbregu i bili su oduševljeni malcima i odmah su ih pozvali da otvore motorijadu u Toplicama.

Lijepo je vidjeti kako u moderno vrijeme, kada se djeca teško odvajaju od kompjutora i mobitela postoji grupa dječaka koji su odlučili da će djetinjstvo pamtiti po nečem drugom - glazbi i dobroj i pozitivnoj energiji. Ne sumnjamo da će se za ove mališane još čuti - pogotovo kada još malo narastu. Na kraju krajeva, dobre emocije i dobra glazba uvijek su dobitna kombinacija.

 

 

 

Komentari