NATJECANJE U VARAŽDINU

eTV| Marin Ranteš prvak Hrvatske u BMXu i osvajač Challenge toura Varaždin

Promotivna turneja Pannonian Challengea tako je na svojoj drugoj postaji oduševila Varaždince, koji su uživali u skate i inline natjecanjima, dok su im u BMX freestyle disciplini dah oduzimali zbilja najbolji od najboljih hrvatskih vozača

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2019. 12:21

Zadnja izmjena: 28.04.2019. 12:50

Foto: Viktor Hranić

Challenge Tour 2019 doživio je svoj vrhunac na novoizgrađenom skate parku u Varaždinu gdje su održana natjecanja dostojna i osječkog festivala ekstremnog sporta, koji ove godine slavi svoju dvadesetu godišnjicu.

Promotivna turneja Pannonian Challengea tako je na svojoj drugoj postaji oduševila Varaždince, koji su uživali u skate i inline natjecanjima, dok su im u BMX freestyle disciplini dah oduzimali zbilja najbolji od najboljih hrvatskih vozača.Razlog tomu je ponajviše činjenica da je u sklopu Challenge Toura u Varaždinu organizirano BMX freestyle prvenstvo Hrvatske.

No, u žestokoj konkurenciji, pobijediti je mogao samo jedan, a on je upravo prigodno bio i domaćin te jedan od inicijatora same izgradnje skate parka u Varaždinu. Naravno, riječ je o prošlogodišnjem svjetskom prvaku, Marinu Rantešu, koji je u svom rodnom gradu obranio titulu prvaka Hrvatske u BMX freestyleu, ispred drugoplasiranog Ivana Kukuljana iz Umaga i trećeplasiranog Timona Vinceka iz Koprivnice. Marin je odnio i titulu prvaka Challenge toura Varaždin, ostavivši iza sebe dva vozača iz Munchena, Chrisa Haasa i Jacob Nilsa. Publika zbog njih uopće nije imala vremena za predah, čemu su doprinijeli i vješti roleri, među kojima je u inline disciplini slavio Sven Buršić, iza kojega je na drugom mjestu završio Matija Kunštek, a na trećem Jan Gašparič. Iznimno napeto je bilo i skate natjecanje, u pobjednika se naposljetku prometnuo Bruno Vranić, ispred Bojana Međimoreca i Marina Mazarekića.

Natjecanja su trajala sve do zalaska sunca, dok su mnogi impresionirani Varaždinci, koji niti tada nisu htjeli da se zabava u skate parku završi, već najavili svoj dolazak u Osijek od 5. do 9. lipnja, kada će Pannonian Challenge ugostiti kremu ekstremnog sporta.

 

Komentari