sdp-ov kandidat

eTV - Mario Klapša predstavio kandidaturu za načelnika Općine Maruševec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.03.2021. 14:57

Zadnja izmjena: 25.03.2021. 14:57

Foto: Dino Možek

SDP-ov Mario Klapša danas je predstavio svoju kandidaturu za načelnika Općine Maruševec nakon što je protekle četiri godine obavljao dužnost zamjenika načelnika Općine.

Kako je tom prilikom rekao Klapša, cijeli je program i kampanju bazirao na osnovnoj ideji političkog svjetonazora koji izvire iz slogana ''Maruševec - spreman za budućnost''.

- Za današnje predstavljanje odlučio sam predstaviti dio programa koji nosi naziv ''Četiri puta četiri''. Radi se o četiri glavna područja rada u četiri godine budućeg mandata - gospodarski razvoj kroz poduzetništvo i obrtništvo za 21. stoljeće, usluge Općine po mjeri svojih građana, otvorenost rada općinske uprave, digitalizacija uprave i procesa u sustavu pametne Općine, odgovorni odnos prema općinskoj imovini te sport, kultura i turizam i briga o čovjeku- rekao je između ostalog Klapša te nabrojao pet glavnih sadržaja iz izbornog programa:

  • povećanje naknada za novorođenu djecu te nastavak sufinanciranja smještaja za vrtićku djecu i dodatno rasterećenje za drugi i treće dijete
  • nastavak sufinanciranja produženog boravka i radnih bilježnica te dodatno financiranje školskih potrepština
  • uskrsnice i božićnice za umirovljenike te podizanje dohodovnog cenzusa sa sadašnjih 1850,00 na 2000,00 kn
  • projektiranje i razvijanje središnjeg trga koji uključuje i gradnju Kulturnog centra Maruševec
  • snažan iskorak u turističkoj ponudi Općine Maruševec

 

 

Komentari