potpisivanje peticije

eTV - Marković: Zašto smo omogućili i potpisali peticiju protiv kamenoloma u Siljevcu

"Čim je završio Špancirfest dali smo dozvolu da se peticija potpisuje u Varaždinu te pozivam sve naše sugrađane da daju podršku", rekao je danas zamjenik gradonačelnika te i sam potpisao peticiju...
Objavljeno: 29.08.2022. 09:57

Zadnja izmjena: 29.08.2022. 10:44

Prvi čovjek varaždinskog SDP-a, Miroslav Marković, jutros je potpisao peticiju protiv izgradnje kamenoloma Siljevec nedaleko od Ivanca, a tom prilikom objasnio je zašto je Grad Varaždin omogućio potpisivanje peticije u gradu.

- Ovo je životna tema koja je bitna i za građane Varaždina. Znate da naši sugrađani pa i ja idemo na Ivančicu te znate da bi cijeli jedan dio trebao postati dijelom Parka prirode kojeg svi želimo kako bismo zaštitili našu prirodu. Čim je završio Špancirfest dali smo dozvolu da se peticija potpisuje u Varaždinu te pozivam sve naše sugrađane da daju podršku.

Miroslavu Markoviću jutros se pridružio i gradski vijećnik i i potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Lovro Lukavečki, a kao zamjenik gradonačelnika Marković je za kraj poručio:

- Smatramo da bi se, iako bi se kamenolom trebao nalaziti u Krapinsko-zagorskoj županiji, posljedice eksploatiranja itekako osjetile i na području naše županije. Ovo je, dakle, jedan doprinos Grada, gradske organizacije SDP-a da se očuva priroda. 

Komentari