svečana sjednica

eTV i Foto - Međimurska županija obilježava svoj dan, Milanović čestitao: 'Najte se kaj zbuntavati'

Objavljeno: 30.04.2024. 15:37

Zadnja izmjena: 30.04.2024. 15:40

Foto: Lidija Filipović

Međimurska županija obilježava svoj dan, a tim je povodom održana svečana sjednica Županijske skupštine Međimurske županije, kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Župan Matija Posavec tim je povodom istaknuo kako se Dan Međimurske županije simbolično obilježava 30. travnja u spomen na dan pogibije Zrinskog i Frankopana, ali i u slavu realiziranih projekata u posljednjih godinu dana.

- Čestitam svim građankama i građanima Dan Međimurske županije kojeg obilježvamo u slavu na naše velikane, na Zrinske i Frankopane. I u slučaju našeg razvoja često nam je bio "i bog visoko i grad daleko", ali išli smo težim putem kojeg smo pretvorili šansu. U izazov kojem smo se oduprijeli, u kojem smo učili, stasali, gradili i pred kojim nismo ustuknuli jer smo imali upornost i odlučnost - rekao je Posavec.

'Najte se burkati'

Predsjednik Milanović je rekao kako rado dolazi u Međimurje kojeg, dodao je, ističe radišnost stanovnika i raznolikost zavičaja. Dodao je i kako su Hrvati spašavali Europu kada joj je bilo najteže, ali da su za nagradu stotinjak godina kasnije dobili smaknuće svojih najvećih lidera, najpametnijih ljudi.

- Vi u tome uspjevate i bez obzira što ste jedni druge, kako u pismu Katarini piše Zrinski na dan svog smaknuća, "če sam te zbuntaval, naj se burkati". Sretan vam Dan županije, stojite dobro i "najte se kaj zbuntavati" - čestitao je Milanović.

Komentari