veliki projekt u vinici

eTV: Ministar unutarnjih poslova Božinović obišao preuređenu županijsku cestu u Vinici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.04.2018. 13:38

Zadnja izmjena: 16.04.2018. 14:21

Foto: Viktor Hranić

Danas je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao preuređenu županijsku cestu 2029 u mjestu Gornje Ladanje. Sanacija dionice navedene ceste većim je dijelom financirana sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Uz načelnika, ministra i župana tim su se povodom u Vinici okupili i  saborski zastupnik Anđelko Stričak te predsjednik županijske skupštine Alen Runac.

Napomenimo, Županija je u ovom projektu sudjelovala s milijun i 100 tisuća kuna, Općina Vinica s 300 tisuća kuna, dok je iz Nacionalnog programa odvojeno 3,36 milijuna kuna.Hrvatske vode kanalizaciju su pak financirale s 1,6 milijun kuna. Ministar Božinović rekao je kako je ovih kilometar i pol proširene magistrale s nogostupima veoma važna stvar za Općinu Vinica.

- Zahvaljujem Županiji i županu koji su također izdvojili sredstva za ovaj projekt i načelniku Općine. Mislim da ova sinergija državnih institucija, regionalne i lokalne vlasti može i daje rezultate diljem Hrvatske i posebno mi je drago da tome možemo svjedočiti danas u Vinici  i siguran sam da će biti dobro za stanovništvo Vinice, pogotovo za mladost i za djecu.- rekao je Božinović.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, iako su se za njega, kako je rekao, morali boriti desetak godina te je napomenuo kako je to je hvalevrijedna priča koja je svakako najvrijednija za stanovnike Gornjeg Ladanja.

Važnost ovoga projekta komentirao je i župan Radimir Čačić.

- ŽUC-evi, naročito sa klizištima u ovoj situaciji su daleko ispod crte opsanka. Samo na klizištima ova godina nam je odnijela ukupan budžet i mi nemamo za održavanje tisuće kulometara cesta ni kune i zato su ovo vrlo dragocjena sredstva - rekao je Čačić.

 

 

Komentari