Arboretum Opeka

eTV - Ministrica Nataša Tramišak obišla budući regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.05.2022. 14:15

Zadnja izmjena: 03.05.2022. 14:42

Foto: Luka Šalamun

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak posjetila je danas Arboretum Opeka u Marčanu, mjesto budućeg regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Za projekt „Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi“, čija je ukupna vrijednost malo više od 43 milijuna kuna, odobreno je 30 milijuna kuna iz Europskog fonda.

- Smatram da je to jedna od najznačajnijih investicija na županijskoj razini, ali i na sjeveru Hrvatske. U aktualnom mandatu će se na područje Općine Vinica sliti oko 150 milijuna kuna. Kada mi završimo ovaj kompleks, Arboretum, dvorac i dodatni programi koji su planirani, vjerujem da će to dati jedan novi zamah i iskorak ne samo Općini Vinica i Varaždinskoj županiji nego svima - rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Zahvaljujem se županu Anđelku Stričaku na pozivu na sastanak i na dolasku u Općinu Vinica te našem domaćinu koji nam je pokazao ovo gradilište i sadržaj koji planiraju staviti u ovaj prostor. Čestitam na uspješnoj dinamici realizacije ovog projekta - rekla je između ostalog ministrica Tramišak.

'Najljepše mjesto u Hrvatskoj'

Domaćin posjeta bio je načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

- Naš projekt je takav da Općina Vinica bude najljepše mjesto u Republici Hrvatskoj jer ona je povijesno mjesto, zahvaljujući ovako prekrasnim projektima kao što je obnova ovog dvorca. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da ćemo već sljedeće godine ovdje gore na terasi popiti kavu i s time će svi mještani općine Vinice biti presretni jer to čekaju duže od 40 godina - rekao je Štimec.

 

Komentari