jubilarni 10.po redu

eTV - Na FOI-u započeo Tjedan karijera - najveće karijerno događanje za studente u Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2021. 12:29

Zadnja izmjena: 18.10.2021. 12:53

Foto: Luka Šalamun

Na Fakultetu organizacije i informatike se ovoga tjedna održava jubilarni 10. Tjedan karijera - najveće karijerno događanje za studente u Hrvatskoj.

Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju ugošćuje gotovo 60 poslodavaca i studentima nudi preko 120 različitih aktivnosti. Kroz pet dana poslodavci će se predstaviti kroz panel diskusije, radionice, a poslodavci će se na Karijernom španciru moći neformalno umrežiti sa studentima u razgovorima 1 na 1.

Tjedan karijera omogućuje studentima svih godina i smjerova FOI-ja da iskoriste jedinstvenu priliku i povežu se s budućim poslodavcima već tijekom fakultetskih dana. Studenti ga prepoznaju kao idealno mjesto za dogovor oko obavljanja stručne prakse ili koriste za pronalazak studentskog zaposlenja, a poslodavci prepoznaju i potvrđuju njegovu vrijednost kontinuiranim dolascima.

- Cilj svih aktivnosti FOI-a je transfer znanja i tehnologija iz prakse u nastavni proces, odnosno učenje i poučavanje. Intenzivno uvodimo inovativne koncepte učenja i poučavanja poput Work-based learninga te Project-based learninga. Želimo čim prije pripremiti naše studente za tržište rada, a tržište rada nam daje povratnu informaciju, pa tako se velika većina naših studenata zapošljava odmah po završetku studija. Jedan smo od rijetkih fakulteta u Hrvatkoj koji ima obaveznu stručnu praksu i na prediplomskoj i na diplomskoj razini studija - rekla je dekanica FOI-a Nina Begičević Ređep.

Više informacija o programu i aktivnostima Tjedna karijera dostupno je ovdje.

 

Komentari