s kime se župan slaže 99%

eTV | Na koga je Čačić mislio? "Nije dobro prikupljati poene na rezultatu reprezentacije i nacionalnom ponosu"

Neslužbeno su se od nekih istaknutih Reformista mogla čuti negodovanja oko organizacije i načina dočeka u Varaždinu...
Objavljeno: 20.07.2018. 13:28

Zadnja izmjena: 21.07.2018. 10:14

„Malo je ljudi, čak i u mojoj stranci, s kojima bih ja našao platformu i zajednički stav u 99 posto tema, a to bih našao i nalazim sa sadašnjim predsjednikom HDZ-a“, rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić na svečanoj sjednici općinskog vijeća Gornjeg Kneginca.

Međutim, dodao je: "Zanimljivo je da sam ja 99 posto stavova dijelio i s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, pa preklopite te brojeve. Dakle, pustimo tu priču. O ideologiji često govore nijanse, a puno toga se iza nje skriva. Ajmo o kvaliteti", dodao je Čačić.

Poput govornika prije i nakon sebe, Čačić se također dotaknuo velikog uspjeha hrvatske reprezentacije, ali izrazio stav kako „nije dobro na njihovom uspjehu prikupljati poene“. Baš zbog toga smatra da je Plenković dorastao funkciji koju obavlja, a premda se toga nije dotaknuo niti jednom jedinom rječju – postavlja se pitanje je li u istom kontekstu mislio na doček Zlatka Dalića u Varaždinu, gdje je izbornika dočekao gradonačelnik Ivan Čehok? Naime, u kuloarima su se od nekih istaknutih Reformista mogla čuti negodovanja oko organizacije i načina dočeka Zlatka Dalića u Varaždinu. Čačićevu izjavu prenosimo u cjelosti:

 „Ovdje je bilo govora o rezultatu koji nas sve čini ponosnim, koji nas sve objedinjuje kao naciju. S razlogom. U tom smislu ponovno jedna točka na kojoj se lako mogu složiti s Plenkovićem i slažem se – nemojmo brkati politiku kao jednu granu djelatnosti u ovoj zemlji koja nažalost ne funkcionira još uvijek po kriteriju kvalitete (nego podobnosti vrlo često, gdje se dolazi na mjesto prvog i drugog a da nitko ne zna zašto) s nogometom kao jednom granom - s jednim rezultatom, s nacionalnim ponosom, gdje je samo (samo!) kvaliteta, talent i rad doveo do rezultata“, rekao je između ostaloga Čačić u Gornjem Kneginecu.

Komentari