najava programa

eTV - Načelnik Korotaj o akualnim projektima i Danima Općine Cestica

Objavljeno: 14.09.2022. 18:03

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 18:04

Foto: Luka Šalamun

Dan Općine Cestica održava se 14. rujna, povodom čega je načelnik Općine Mirko Korotaj najavio program, ali i rezimirao provedene, aktualne i planirane projekte na području općine.

Kako je istaknuo načelnik, u Općini trenutno najvažniji projekti uključuju nadogradnju vrtića, uređenje parka Križovljangrad te adaptaciju i opremanje društvenog doma u Gornjem Vratnu. Također, traju radovi na aglomeraciji ukupne vrijednosti od 100 milijuna kuna, a čiji radovi će biti završeni u iduća tri mjeseca. Sanirano je i klizište kod Crkve svete Barbare u Natkrižovljanu te je asfaltirano šest dionica nerazvrstanih cesta na brdovitom dijelu općine čiji je cilj bolja povezanost s centrom Cestice, a vrijednost radova je 800 tisuća kuna. 

Dani Općine Cestica

Kako je najavio Korotaj, povodom Dana Općine organiziran je program u razdoblju od ponedjeljka, 12. rujna, do subote, 17. rujna. Jučer su tako održane sportske igre Udruge umirovljenika, Tjedan zdravlja u sklopu projekta "Jer srce prepoznaje najbolje" - stolni tenis i pilates vježbe u Društvenom domu Gornje Vratno. Sutra je na rasporedu u 11 sati misa u Crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu, dok u 18 sati počinje Tjedan zdravlja - predavanje "Važnost kretanja i rekreacije" i vježbe razgibavanja u Kulturnom centru.

U petak u 17 sati je na rapsoredu svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica u Kulturnom centru nakon čega slijedi prigodan domjenak uz nastup tamburaškog sastava "Lajk". Nakon toga, posjetitelje će zabavljati grupa "Vigor".

Subota je rezervirana za šetnju kroz općinu naziva "Putovima zdravlja" s početkom u 15 sati, nakon čega slijedi prezentacija rezultata Tjedna zdravlja. U 18 sati počinje domjenak u šatoru iza Osnovne škole Cestica za sudionike šetnje te nastup glazbenog sastava "Passion Embrace Band". U večernjim satima, s početkom u 21:30 sati, posjetitelje će zabavljati popularna Opća Opasnost.

Komentari