općina cestica

eTV - Načelnik Korotaj o nadolazećim projektima u Općini Cestica

Objavljeno: 10.12.2022. 11:00

Zadnja izmjena: 10.12.2022. 11:00

Foto: Boris Matijašec

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Cestica općinski vijećnici većinom glasova prihvatili su prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2023. godinu kao i projekcije za 2024. i 2025. godinu, a koji iznosi 6,92 milijuna eura.

Kako je pojasnio načelnik Mirko Korotaj, najviše sredstava je osigurano za dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića, rekonstrukciju društvenog doma Gornje Vratno, izgradnju društvenih prostorija Jarki, za projekt ''BEYOND - umrežavanje gradova', kamp Križovljangrad, uređenje parka Križovljangrad II. faza te promociju zdravlja i prevencija bolesti ''Jer srce prepoznaje najbolje''. Uz to, omogućeno je sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, pomoćnicima u nastavi za produženi boravak djece u školi, nabavka radnih bilježnica, atlasa i mapa te za stipendije.

- Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali sa naporom i radovima, smatram da je za 2023. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, dok je još mnogo projekata ispred nas - rekao je Korotaj.

Komentari