najavljena sjednica

eTV - Rekonstrukcija i dogradnja Vame čeka na ovu odluku Gradskog vijeća

Na sjednici će se na dnevnom redu naći sveukupno 23 točke, a gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan između ostalih točaka izdvojili su izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Varaždina....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.06.2022. 14:53

Zadnja izmjena: 01.07.2022. 09:29

U petak, 8. srpnja u 9 sati počinje 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koju su danas najavili predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Neven Bosilj.

Na sjednici će se na dnevnom redu naći sveukupno 23 točke, a gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan između ostalih točaka izdvojili su izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Varaždina. 

- Kada usvojimo prostorni plan, moramo usvojiti izmjene GUP-a koje su pokrenute 2020- godine i tu je nekoliko bitnih stvari za Grad Varaždin kao mogućnost gradnje državnog arhiva na prostoru nekadašnej vojne pekare, moći će se graditi umirovljenički domovi i u Biškupcu i u zoni sjeverno od groblja. Nakon toga, moramo donijeti UPU povijesne jezgre da se može izdati građevinska dozvola za rekonstrukciju i nadogradnje Vame - između ostalog je rekao Bosilj.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Varaždina kojim se predlaže utemeljenje dodatnog Odjela za financije. U Gradu postoje četiri upravna odjela, a Prijedlogom se želi dodati još jedan odjel.

- Željeli bismo utemeljiti Odjel za financije kako bi bilo lakše pratiti sam proračun Grada Varaždina i projekte koji su u planu - rekla je Grđan. 

Aquacity i Vartop pripajaju se Parkovima?

Također, na dnevnom redu naći se će Prijedlog odluke o pripajanju trgovačkih društava Aquacity d.o.o i Vartop d.o.o društvu Parkovi.

- Aquacity smo sanirali sve minuse, ali ako želimo ukinuti tvrtku onda moramo 25 posto PDV-a platiti državi pošto tvrtka ima vrijednu imovinu, a ovako ćemo te nekretnine predati Parkovima. S Vartopom nešto treba napraviti i imamo ideja kako to rješiti. Znate da je bilo povećanje cijena za preko 100 posto i pripremamo rebalans da na jesen spasimo naše građane od divljanja energenata - rekao je Bosilj. 

 

Komentari