presica

eTV - Bosilj uoči proračuna: 'Ako ga usvojimo, maknut ćemo bale, ali trgovati neću'

Ova će sjednica Gradskog vijeća na kojoj je glavna točka donošenje proračuna za 2023.godinu na dnevnom redu imati čak 40 točaka stoga nije isključeno da će biti održana tijekom dva dana...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2022. 14:08

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 14:11

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Neven Bosilj danas su najavili nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 30. studenog.

Ova će sjednica Gradskog vijeća na kojoj je glavna točka donošenje proračuna za 2023.godinu na dnevnom redu imati čak 40 točaka stoga nije isključeno da će biti održana tijekom dva dana.

- Moramo potvrditi Prijedlog odluke o dodjeli javni priznanja Grada Varaždina jer znamo da 6. prosinca imamo svečanu sjednicu i važno nam je da su javno poznati i priznati od Gradskog vijeća naši laureati. Moramo također izmijeniti statutarnu Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina kao temeljnog dokumenta. Na rasporedu je prijedlog poslovnika o radu Gradskog vijeća, a najvažnije je donošenje svih točaka po pitanju rebalansa kao i donošenje proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu - rekla je predsjednica Vijeća.

'Ostalo je samo da usvojimo proračun'

Što se tiče donošenja proračuna, gradonačelnik Bosilj je rekao kako 'očekuje da će gradski vijećnici pokazali odgovornost i prihvatiti proračun vrijedan 82 milijuna eura'.

- Proračun je i razvojni i socijalni i infrastrukturni i prije svega predviđa rješenje bala. Ovu srijedu je otvaranje ponuda za bale, došli smo do kraja jednog mukotrpnog procesa gdje smo zajedno s hrpom institucija radili na tome, bili smo opstruirani od raznih faktora koji su ulagali žalbe, ali smo došli do kraja i ostalo je samo da usvojimo proračun i rješimo ruglo koje se nalazi u Brezju - rekao je Bosilj između ostalog.

Na pitanje o mogućnosti za prijevremene izbore Bosilj odgovara:

- Gradski vijećnici su dobili proračun, oni imaju alat kojime mogu mijenjati nešto u proračunu ako žele, a to su amandmani i mogu ih predati. Ukoliko su oni prihvatljivi, ja ću ih prihvatiti. Ne želim se baviti nikakvom političkom trgovinom - rekao je između ostalog. 

 

Komentari