UPISI U SREDNJE ŠKOLE

eTV - Najviše učenika ove godine željelo je u Drugu gimnaziju Varaždin, donosimo priču

Opću je gimnaziju na toj školi moglo upisati najviše 80 učenika, a smjer je upravo zbog velikog interesa popunjen u ljetnom roku...
Objavljeno: 01.08.2021. 09:09

Zadnja izmjena: 01.08.2021. 09:09

Foto: Luka Šalamun

Smjer opće gimnazije na Drugoj gimnaziji Varaždin je na ljetnom roku upisa u školsku godinu 2021./2022. bio najtraženiji smjer - željelo ga je upisati 449 učenika.

Opću je gimnaziju na toj školi moglo upisati najviše 80 učenika, a smjer je upravo zbog velikog interesa popunjen u ljetnom roku. U šest razrednih odjeljenja upisano je 128 učenika, a u novu generaciju dolaze učenici iz ukupno 38 različitih osnovnih škola iz četiri županije. Sportski razred kojeg čini 24 učenika upisali su učenici iz čak 17 različitih osnovnih škola, a najviše učenika u generaciji je iz VI. osnovne škole Varaždin. 

- Analizom upisnih rezultata došli smo do zaključka kako imamo i lijepu ravnotežu između djevojčica i dječaka. Obično su gimnazije pretežno 'ženske' škole, no mi u novoupisanoj generaciji imamo 59 % djevojčica i 41 % dječaka. - rekla je ravnateljica Zdravka Grđan.

Ravnateljica se osvrnula na analizu upisa u smjerove koje nudi Druga gimnazija Varaždin, a više pogledajte u našem eTV prilogu.

Komentari