potpisivanje ugovora

eTV - Zaiskrilo između Stričaka i Bosilja ispred svih, Habijan pomirljiv, netko u pozadini: 'Bravo! Bravo!'

Objavljeno: 06.02.2024. 11:59

Zadnja izmjena: 06.02.2024. 12:21

Nakon što je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj potpisao ugovor s Fondom koji će financirati rješavanje baliranog otpada u Brezju, župan Anđelko Stričak potegnuo je pitanje druga dva postojeća ugovora za rješavanje bala koje su 2013. odnosno 2008. potpisali Goran Habuš i Ivan Čehok.

Stričak je pitanje otvorio u svojem obraćanju novinarima.

- Osim ovog prvog dijela koji je uspješno završen, pred nama je još jedan, a to je da se riješi one dvije preostale pravne radnje. Gradonačelnik će imati punu podršku od mene, da su startne pozicije, da grad, Varaždinke, Varaždinci, po tom pitanju moraju platiti 0 eura. Znači, tvrtka koja rješava zbrinjavanje bala ima u rukama još dvije pravne radnje. Znači, moj stav je, a vjerujem da to dijelimo svi, da tri put jednu te istu radnju ne možeš platiti. Znači, sad kreće još jedna utakmica – rekao je župan.

'Situacija nije blistava'

Gradonačelnik Neven Bosilj Stričaku je, također ispred svih okupljenih, odgovorio kako njegova izjava nije točna.

- Izjava da imamo istu pravnu osobu ne stoji zato jer prvi ugovor je bila jedna pravna osoba, drugi ugovor je bio konzorciji koji se sastojao od Eko-flora, Cezara, Komunalca Davor, a sada izvođač radova je Ce-za-r i His, tako da se ne radi o istim pravnim osobama i nije situacija Grada toliko blistava koliko ju želi župan prikazati. Ali siguran sam da ćemo doći do određenog rješenja koje će biti najjeftinije da se izvučemo iz ove situacije. Ne zaboravite, upravo zbog tih sporova morali smo predati Fondu zadužnice na iznos od 44 milijuna eura – rekao je.

'Ovo je jedino bitno'

Ministar gospodarstva, Damir Habijan, zahvalio je Vladi te nije htio komentirati prijašnje ugovore i pravne postupke.

- Zahvaljujući odluci Vlade, zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  problem koji je tištio Varaždinke i Varaždince je riješen. Ja bi tu stavio točku, a ovo što slijedi, to je sad stvar koju ćemo u budućnosti vidjeti. Ne bih želio kontaminirati današnji dan s bilo čim drugim. Mislim da je ovo za Varaždinke i Varaždince ključno i jedino bitno. To smo čekali dugo.

 

Komentari