otvorena poruka

eTV - SDP i Reformisti: Od 'Budimo grad' bilo bi korektnije da napusti koaliciju

Pojedine medijske istupe platforme Budimo grad Bosilj je okarakterizirao kao "destruktivne", koji "zagađuju medijski prostor", te koji su prešli granicu "dobrog ukusa", unatoč činjenici što je, kako je rekao, relizirano 90 posto ciljeva zadanih zajedničkim sporazumom...
Objavljeno: 11.10.2021. 12:00

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 08:46

Ono što je započelo u petak sastankom koji je inicirala predsjednica Vijeća Zdravka Grđan, danas se dovršilo jasnom porukom platformi Budimo grad od strane gradonačelnika Nevena Bosilja: "Ako netko misli postavljati ultimatume i biti destruktivan, mislim da je najkorektnije da izađe iz tog sporazuma (koalicije, nap.) i da razgovaramo o svakoj stavci posebno."

Pojedine medijske istupe platforme Budimo grad Bosilj je okarakterizirao kao "destruktivne", koji "zagađuju medijski prostor", te koji su prešli granicu "dobrog ukusa", unatoč činjenici što je, kako je rekao, relizirano 90 posto ciljeva zadanih zajedničkim sporazumom.

- Nevjerojatno je da netko ako njemu jedna odluka nije po volji, da se automatski ultimativno postavlja s nekakvim uvjetima - zaključio je Bosilj, predlažući neizravno određenu projektnu suradnju.


'Skupljaju poene!'

Povod svemu bila je situacija u HNK Varaždin i najavljeno imenovanje direktora Varkoma od strane gradonačelnika. Glede HNK, Zdravka Grđan smatra da Budimo grad ne poštuje zakonski rok i Kazališno vijeće, a Neven Bosilj da se ne poštuje njegovo zakonsko pravo da vlastitom odlukom imenuje za direktora Varkoma osobu od povjerenja - u situaciji kada su u pitanju povijesno veliki projekti poput aglomeracije, pri kojima konstantno prijeti penalizacija.

- Stav NS Reformisti i moj stav kao predsjednice Gradskog vijeća i nositeljice liste Reformista je vrlo jasan: kvalitetno upravljanje Gradom traži odgovornu vlast, koja zna rješavati probleme i koja Gradu nosi razvoj i prosperitet. Nažalost, evidentno je da neki nositelji vlasti ne razumiju svoju ulogu na isti način. Stvara se atmosfera afera u gradu i na tome se skupljaju politički poeni - rekla je Grđan.

Komentari