komentar

eTV - Bosilj o istupu SDP-ove zastupnice: Pozdravljam svako ulaganje u našu bolnicu

Objavljeno: 17.04.2021. 11:28

Zadnja izmjena: 17.04.2021. 12:47

U rubrici "eTV Intervju" sutra donosimo razgovor s SDP-ovim kandidatom za gradonačelnika Varaždina Nevenom Bosiljem, a danas izdvajamo Bosiljev stav o istupu SDP-ove saborske zastupnice glede Vladine podrške izgradnji nove bolnice u Varaždinu.

Podsjetimo, saborska zastupnica SDP-a Andreja Marić ovog tjedna je u Hrvatskom saboru postavila pitanje da li se Vlada RH pri odobrenju investicije u izgradnju Centralnog operijskog bloka Opće bolnice Varaždin vodila "političkim kriterijem", na što joj je stigao žestok odgovor nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zdravke Grđan, kao i saborske zastupnice Reformista Natalije Martinčević, koje su Marić između redaka prozvale za lobiranje da se bolnica "premjesti" u Međimurje.

Na to je reagirala predsjednica županijskog SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, kazavši da podršžava Centralni operacijski blok u Varaždinu kao sjedištu Sjeverozapadne Hrvatske, dok je Neven Bosilj o tome danas rekao sljedeće:

"U svakom slučaju pozdravljam svako ulaganje u varaždinsku bolnicu, ali želim istaknuti da su Varaždin i Čakovec zapravo jedna povezana aglomeracija. I kako Varaždinci idu na pojedine preglede u Čakovec, tako i Međimurci dolaze u Varaždinsku bolnicu. To je neminovnost, mi smo zauvijek susjedi i trebamo raditi na tome da jedni druge podižemo a ne da se međusobno svađamo."

Komentari