reakcija

eTV - NL Ivana Čehoka: 'Skrozu se proganja, a drugi uživaju slične ugovore pod zaštitom SDP-a'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.10.2021. 10:44

Zadnja izmjena: 27.10.2021. 10:51

Foto: Luka Šalamun

NL Ivana Čehoka danas je održala presicu povodom "medijske hajke", kako su se izrazili, na bivšeg direktora Čistoće Davora Skrozu, zbog ugovora koji je objavio Jutarnji list, a u kojem se Skrozi do 2029. godine jamči plaća od 13.500,00 kuna.

NL Ivana Čehoka poručuje kako su takvi ugovori naslijeđeni od bivše vlasti u kojoj je participirao i SDP, da su neki još uvijek na snazi, ali za razliku od Davora Skroze, kako kažu - "akteri nekih drugih ugovora uživaju stranačku zaštitu". Spomenuli su pritom bivšeg direktora Parkova Marina Bašića, kao i bivšeg direktora Varkoma Vladu Vlašića.

- Nakon što smo došli na vlast i nakon što je Alen Runac preuzeo Parkove, tada bivši direktor zadržao je svoju plaću i koristio je službeni auto, sve u skladu s ugovorom koji je imao i u skladu s pravilima koja su u tom ugovoru postojala. Mi smo legalisti i nismo ulazili u sporove - rekao je Avar.

'Bosilj zna za to'

Naveo je i detalje za koje tvrdi da stoje u ugovoru bivšeg direktora Varkoma Vlade Vlašića:

- U ugovoru bivšeg direktora Varkoma je postojala klauzula u kojoj se govorilo da će se nakon opoziva direktora, njemu osigurati radno mjesto u skladu sa stručnom spremom i godinama staža, ali da to mjesto mora biti u rangu 10 po sistematizaciji radnih mjesta.

Konkretizirao je i što to znači:

- To znači ponovno određena direktorska pozicija, ali i tu smo ispoštovali što je stajalo u ugovoru. Bosilj je tada bio u nadzornom odboru Varkoma i tada se nije javno očitovao da je taj ugovor ništetan kako u slučaju gosp. Skroze - zaključio je Avar.

'Nepravedno smijenjen'

Zaključno, Avar je naveo kako je Skroza smijenjen zbog animoziteta Bosilja i Strahonje prema njemu, i to zato što "nije htio provoditi nezakonite radnje" i jer nema stranačku zaštitu. Inače je, dodaje Avar, poslovao vrlo uspješno: povećao prihode i otvorio 50 novih radnik mjesta.

Komentari