novosti

eTV - Svakim danom od 15 sati 40 posto parkirališta u Varaždinu od sada je besplatno

Od danas više nema naplate parkinga u trećoj zoni nakon 15 sati. Ono što smo obećali građanima smo i ispunili. Treća parkirna zona čini 40 posto od ukupnih parkirnih površina u gradu, a njihovo se korištenje od danas naplaćuje od 8 do 15 sati - rekao je Bosilj.
Objavljeno: 04.10.2021. 15:50

Zadnja izmjena: 05.10.2021. 13:31

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je predstavio novosti u vezi parkiranja na području grada te, kako je rekao, tako ispunio obećanje građanima.

Između ostalog, moderniziran je način plaćanja parkirnih mjesta, što uključuje 56 novih modernih aparata za naplaćivanje, tipičnih za zemlje Europske unije. Parkiranje se i dalje može plaćati putem SMS poruke s mogućnošću odabira zone, a karte se također mogu kupiti na kiosku eNovina ili Tiska. Cijena parkiranja iznosi 5 kuna po satu, no kako je rekao gradonačelnik Neven Bosilj, cijene će u budućnosti varirati ovisno o zoni parkinga. 

- Od danas više nema naplate parkinga u trećoj zoni nakon 15 sati. Ono što smo obećali građanima smo i ispunili. Treća parkirna zona čini 40 posto od ukupnih parkirnih površina u gradu, a njihovo se korištenje od danas naplaćuje od 8 do 15 sati. Mi smo danas obavili razgovor s koncesionarom Best in Parking te krećemo u daljnje poboljšanje cjelokupnog sustava parkiranja. Uvođenjem promjena koje su trenutno još u razradi, našim će sugrađanima parkiranje biti povoljnije, a razmatramo i uvođenje "smart" usluge. Uskoro također krećemo u dogradnju i implementaciju novih usluga parkiranja - rekao je Bosilj

Komentari