investicije

eTV - Obilazak radova: Hrvatske vode u Novi Marof ulažu 3,6 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.12.2021. 12:49

Zadnja izmjena: 16.12.2021. 13:48

Hrvatske vode ove su godine na području Grada Novog Marofa uložile preko 3,6 milijuna kuna što izravno, što uz sufinanciranje.

Tim su povodom direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač obišli tri gradilišta na području Grada. U zoni iza autobusnog kolodvora završen je vodovod i kanalizacija, vodotok „Rukelj“ u Možđencu dobio je novi pločasti propust, a završeni su i radovi na klizištu.

Osim toga, Jenkač je govorio o još jednom projektu:

- Radi se o vodovodu visoka zona Krč, zaseok Ključice, ove godine investicija od 800 tisuća kuna no on još nije završeni. Nadamo se da ćemo ga završiti iduće godine, a ukupna vrijednost je oko tri milijuna kuna. Za nas su važni ti produžeci vodovodnih mreža. Na nekima imamo ljude koji tamo žive, a visoke zone su vinogradi i klijeti gdje se razvija turizam, imamo puno kuća za odmor i za njih je važna vodoopskrba - rekao je Jenkač. 

- Već prvog tjedna nakon lokalnih izbora mi smo održali jedan značajan sastanak u Novom Marofu sa stručnim službama i suradnicima iz Hrvatskih voda gdje smo preklopili interese Hrvatskih voda i Grada Novog Marofa. Ukupno ulaganje Hrvatskih voda ove godine je preko 3,6 milijuna kuna što izravno, što uz sufinanciranja - rekao je Danijel Bunić iz Hrvatskih voda.

 

 ''Zona se širi''

- Ispred nas je gradnja cesta, ugovor je potpisani, a samim tim širi se i zona. Sve otvorene parcele su prodane i najvažnije je da se zona koja zapošljava preko 200 ljudi širi. Ona je zanimljiva jer je u centru, ali ima nedostatak jer svaki kvadrat zemljišta moramo kupiti i tu nas čeka dugotrajan i mukotrpan put - rekao je Jenkač.

 

 

Komentari