obilazak projekata

eTV - Novomarofski vrtić ide u dogradnju, dobre vijesti i za roditelje mališana u privatnim vrtićima

Objavljeno: 01.04.2024. 10:07

Zadnja izmjena: 01.04.2024. 10:07

Foto: Lidija Filipović

Grad Novi Marof započet će s trećom fazom ulaganja u gradski Dječji vrtić, a što sve projekt uključuje i kakve novosti pripremaju za roditelje objasnio je pri nedavnom obilasku grada, novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.  

Naime, riječ je o dogradnji kojom će vrtić dobiti dodatne smještajne kapacitete, rekao je.

– Ide treća investicija u Dječji vrtić Novi Marof. Završavaju se projekti, priprema se dokumentacija za nabavu. Upravo na ovom dijelu ćemo dograditi još četiri dodatne smještajne jedinice koje će obuhvatiti 72-75 djece koja će se moći dodatno upisati u ovaj vrtić – rekao je Jenčak dodajući kako je projekt prošao na natječaju resornog ministarstva.

'Imamo 273-oje djece'

Ovaj dječji vrtić već je jednom prilikom dograđen i energetski obnovljen, a ravnateljica Karolina Fotak istaknula je kako vrtić polazi 273-oje djece u deset odgojno-obrazovnih skupina.

– Tri odgojne skupine su za djecu od godinu do tri godine života, a sedam odgojnih skupina za djecu od tri godine do polaska u osnovnu školu. Imamo i odgojnu skupinu za program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom u koji je upisano 17-ero djece – rekla je.

Za predškolske programe u Novom Marofu izdvaja se više od milijun eura, istaknuo je Jenkač te objasnio kako Grad sufinancira boravak djece i u privatnim vrtićima na području Grada te smještaj novomarofskih mališana u privatnim i javnim vrtićima u drugim gradovima i općinama. Najavio je i kako je u pripremi odluka o povećanju sufinanciranja smještaja za djecu koja idu u privatne vrtiće.

 

Komentari