naselje hrašćica

eTV - Obnavljaju se gradski stanovi koji su propadali cijelo jedno desetljeće

Riječ je o stanovima u Ulici Vjekoslava Cerovečkog koji se grade po sustavu poticane stanogradnje, a same zgrade bile su gotove već prije 10-tak godina, no radovi su do sada stajali...
Objavljeno: 23.11.2023. 08:45

Zadnja izmjena: 23.11.2023. 08:48

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je u pratnji ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi Romana Veršića obišao radove na izgradnji stanova u Hrašćici.

Riječ je o stanovima u Ulici Vjekoslava Cerovečkog koji se grade po sustavu poticane stanogradnje, a same zgrade bile su gotove već prije 10-tak godina, no radovi su do sada stajali. Gradonačelnik Bosilj ovom prilikom pozvao je mlade obitelji da se jave u JU Gradski stanovi Varaždin.

- Do 15. veljače se trebaju završiti sljedećih 12 stanova u naselju Hrašćica. Uz postojećih 36, sad će još 12 mladih obitelji moći doći do krova pod glavom preko sustava APN-a, odnosno POS izgradnje – rekao je.

Ravnatelj Veršić objasnio je kako su to stanovi površine 110 kvadrata, a jedan su uspjeli prodati po postojećoj POS listi.

- Istina je da smo pozvali oko 50-ak ljudi, ali s obzirom da je to ipak Hrašćica, da su to malo veće kvadrature, nije bio tako veliki odaziv. Preostale stanove dat ćemo u najam uz mogućnost otkupa. Između ostalog, četiri stana ćemo dati doktorima kao poticaj da ih privučemo u Varaždinsku županiju, a ostatak ćemo prema listi ponuditi na tržište našim mladim obiteljima. Cijena po kvadratu je 1450 eura, ali s obzirom na kvadrature od 105 do 110 kvadrata, ukupna cijena stana je 150 do 160 tisuća eura – zaključio je.

Kako napreduju radovi pogledajte u našem eTV prilogu u nastavku. 

 

Komentari