žalba odbačena, slijedi ugovor

eTV - Nestala i zadnja prepreka za izgradnju pročistača: 'Riješena još jedna naslijeđena mahalojka'

'Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila je žalbu koja je trajala od veljače prošle godine, dakle godinu dana'...
Objavljeno: 19.01.2024. 13:10

Zadnja izmjena: 19.01.2024. 13:10

Nakon niza žalbi, konačno je odabran izvođač radova na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin u sklopu Aglomeracije Varaždin, rekao je na današnjoj presici direktor Varkoma Bruno Ister.

Naime, kako je istaknuo, Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbila je žalbu tvrtke Strabag AG iz Austrije te potvrdila odabir ponude tvrtke GH Holding iz Slovenije.  

- Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila je žalbu koja je trajala od veljače prošle godine, dakle godinu dana. Konačno su odlučili i potvrdili naš odabir izvođača koji je dao ponudu od 39 milijuna eura, što je 5 milijuna eura manje od žalitelja – rekao je dodavši kako je projekt Aglomeracije Varaždin pri kraju, ali bez rekonstrukcije pročistača nisu ispunjene obveze preuzete Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, a ni obnovljen uređaj, što je nužno.

'Pročistač je samo jedna od naslijeđenih mahalojki'

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora koje će usljediti u veljači, dodaje Ister, planirano je ishođenje građevinske dozvole do kraja godine, dok bi radovi trebali biti gotovi do 2026. godine. Uz to, posrednička i upravljačka tijela odobrila su dodatna sredstva, te se ušlo u novo razdoblje Kohezijskog fonda, kaže Ister, kao jedan od devet velikih projekata.

- Kao i u puno stvari, od svih tih sporova sa zemljištima, sporova sa balama i ovaj pročistač, samo moramo rješavati u ovom mandatu nekakve naslijeđene 'mahalojke'. Sama ta činjenica da se uspjelo izlobirati da taj projekt, koji je zapravo trebao vremenski već završiti, zbog izuzetne važnosti ušao je u to novo razdoblje nove kohezije, pokazuje kakav je posao odrađen – nadovezao se gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

 

Komentari