kritike ne jenjavaju

eTV - Poznati HDZ-ovac: 'Odgovorni za Trakošćan apsolutno moraju odgovarati'

Objavljeno: 10.11.2022. 11:45

Zadnja izmjena: 10.11.2022. 12:32

Naposjećenija destinacija Varaždinske županije, Trakošćansko jezero, posljednjih mjeseci obrasta u drač i travu visine i do dva metra, a odgovornost za zastoje u realizaciji ovog 15 milijuna kuna vrijednog projekta sada se traži i od strane saborskog zastupnika HDZ-a.

Svoj stav o tom slučaju, naime, danas je iznio Damir Habijan kao trenutno jedno od najprisutnijih TV lica nacionalnog HDZ-a, saborski zastupnik i prvi čovjek varaždinskog HDZ-a.

- Naravno da odgovorni trebaju odgovarati, ako se utvrdi njihova odgovornost. Nedavno je bilo rečeno da će se razmotriti raskidanje ugovora i traženje novih izvođača. Mislim da je zadatak svih da se u što skorijem roku napravi novi projekt te da se to završi i vrati u funkciju, a oni koji su odgovorni apsolutno trebaju odgovarati ako se utvrdi njihova odgovornost - rekao je Damir Habijan.

Podsjetimo, Hrvatske vode nedavno su priznale kako mijenjaju projekt izmuljivanja Trakošćanskog jezera, čime su priznale da su postojale i pogrešne procjene koje su dovele do zastoja projekta zbog kojeg turizam sada trpi posljedice, a o čemu je javno govorio i Adam Pintarić, ravnatelj ustanove Dvor Trakošćan. Također, Hrvatske vode sada će ugovorom obvezati izvođača radova da projekt mora biti završen do proljeća 2023. godine, što je obećanje kojeg se drže, iako mnogo s obzirom na sve sada u njega sumnjaju.

 

Komentari