istražili smo

eTV Okupljaju li se sotonisti u dvorcu Opeka ili je sve to samo igrarija balavurdije?

Objavljeno: 07.07.2017. 20:22

Zadnja izmjena: 07.07.2017. 21:52

Foto: Viktor Hranić

Dvorac Opeka - poznat još kao Bombellesov dvorac - unutar živopisnog Arboretuma u Marčanu, Vinica odavno je napušten, propao i zarastao. Kao takav čini se idealnim mjestom za filmove strave i užasa.

Nisu od jučer priče da se tamo održavaju i sotonistički obredi - uostalom, lako je tako nešto zamisliti unutar ovakvog ambijenta, osobito noću. Javila nam se i čitateljica koja je sa svojom frendicom išla vidjeti podrum dvorca.

- Po putu smo našle spaljene vijence, sotonističke znakove i krugove, upaljene lampaše, tako da se tamo još održavaju obredi. - poručila nam je, dodajući kako ih je najviše zaplašio bunar u kojemu kao da se vide neke oči.

Nju je to uvjerilo da je dvorac uklet i htjela bi upozoriti ljude na opasnost. Nama je ta priča dovoljno zagolicala maštu i naša je ekipa otišla na lice mjesta kako bi i sami vidjeli što se to tamo nalazi. I priča nije sasvim bez osnova - jer smo i mi naišli na spomenute znakove, upaljene lampaše i spaljene vijence. Doduše, bilo je i nekih znakova koji baš ne spadaju u sotonističku simboliku. Uglavnom, donosimo vam ovdje fotografije koje smo tamo snimili, kao i eTV prilog - a vi iz svega samostalno prosudite: održava li tko nekakve magične obrede u napuštenom dvorcu ili je sve to samo igra nezrele mladeži.

Komentari