kibernetička sigurnost

eTV - Opća bolnica Varaždin projektom vrijednim 400 tisuća eura osnažila zaštitu podataka

Objavljeno: 10.06.2024. 12:24

Zadnja izmjena: 10.06.2024. 12:25

Foto: Boris Matijašec

U zgradi Interne Opće bolnice Varaždin održana je završna konferencija projekta 'Izgradnja kapaciteta kibernetičke sigurnosti Opće bolnice Varaždin u skladu s nacionalnim i EU zakonodavstvom'.

Projekt se sufinancira sredstvima iz Instrumenta Europske unije za povezivanje Europe. Glavni cilj je pružiti potporu OB Varaždin da zadovolji sigurnosne zahtjeve u skladu sa hrvatskim i zakonodavstvom Europske unije u zdravstvenom sektoru.

- Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 400 tisuća eura sa ciljem uvođenja novih alata, poboljšanja komunikacije, poboljšanja sustava sigurnosti, informacijskog sustava i općenito zaštite svih podataka u Općoj bolnici Varaždin. Jedna smo od dvije bolnice u Republici Hrvatskoj koja provodi ovaj projekt. Vrlo velike račune vodimo o poboljšanju sustava, ne samo bolničkog zdravstvenog sustava, nego i ovakvih projekata koji su izuzetno važni za kvalitetu i sigurnost u bolnici – pojasnio je ravnatelj bolnice Damir Poljak.

'Opća bolnica Varaždin uspješno je završila projekt'

Kao rezultat projekta povećana je razina otpornosti OB Varaždin i kibernetičke sigurnosti povećanjem mogućnosti otkrivanja, prijavljivanja i odgovaranja na prijetnje i slično.

- Dodijeljena su bespovratna sredstva za ovaj projekt od strane Europske unije. Iznimno smo ponosni da su i ovaj projekt uspješno priveli kraju. Postizanje kibernetičke sigurnosti je zaista bitno. Potrebno je zaštiti podatke i Opća bolnica Varaždin je to ovim projektom uspjela – istaknula je na završnoj konferenciji zamjenica župana Silvija Zagorec.

 

Komentari