općina ljubešćica

eTV - Općina Ljubešćica dobila 2,5 milijuna kuna za dogradnju Dječjeg vrtića 'Leptirić'

Objavljeno: 21.10.2022. 12:45

Zadnja izmjena: 21.10.2022. 12:45

Foto: Luka Šalamun

Po prvi puta od 2007.godine, odnosno od samog osnutka Dječjeg vrtića "Leptirić" u Ljubešćici, radi nedostatka kapaciteta ove godine nisu upisana sva djeca, zbog čega je Općina prijavila projekt "Dogradnja Dječjeg vrtića Leptirić Ljubešćica" na Javni poziv ministarstva te dobila 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Naime, kako su naveli, postojeći kapaciteti od tri dnevna boravka, jedan za jasličku i dva za vrtićku dob, nisu bili dovoljni za pružanje mogućnosti sudjelovanja u programu predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci na području Općine Ljubešćica. Ministarstvo je dodijelilo Općini Obavijest o prihvaćanju projektnog prijedloga kojim prihvatljivi troškovi projekta iznose 2,4 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 3,6 milijuna kuna. Navedena dogradnja povećava postojeći vrtić za dodatnih 240 m2 zatvorene površine, te 50 do 60 m2 površine natkrivenih terasa.

Cilj projekta je, kako je pojasnio načelnik Nenad Horvatić, osiguranje potrebnih kapaciteta za veću dostupnost ranog i predškolskog odgoja te obrazovanja djece vrtićke i jasličke dobi kroz dogradnju i opremanje dva dnevna boravka, jedan za vrtićku skupinu za 20 djece i jedan za jaslički uzrast za 12 djece. Dogradnjom će se osigurati dodatni kapacitet za upis 32 djece, povećati stopa sudjelovanja u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju te omogućiti veća kvaliteta provedbe programa. Dogradnjom će se i otvoriti pet novih radnih mjesta za stručno i tehničko osoblje vrtića.

- Nadam se da će, prije svega, to značiti poboljšanje uvjeta, zadovoljavanje svih pedagoških standarda. Slijedi nam odabir izvođača projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole. Pokušat ćemo pronaći i partnera za onih milijun kuna našeg sudjelovanja te se nadam da iduće godine na proljeće krećemo s dogradnjom - rekao je načelnik Horvatić.

Komentari