evo kako izgleda

eTV - Otvoren Kuharski praktikum u Gospodarskoj školi vrijedan 100 tisuća eura

Objavljeno: 06.05.2024. 20:29

Zadnja izmjena: 07.05.2024. 11:30

Foto: Boris Matijašec

U Gospodarskoj školi u Varaždinu danas je, uz obilježavanje Dana škole, otvoren Kuharski praktikum koji je realiziran kroz partnerski projekt ReCeZa – Regionalni Centar Zabok čiji je nositelj bila Srednja škola Zabok.

Vrijednost profesionalne opreme u novootvorenom praktikumu iznosi 100 tisuća eura, a ravnateljica Jasminka Kelemen je prilikom otvorenja istaknula važnost ove investicije.

- Naši učenici će imati priliku učiti u kuhinjama budućnosti, u kakvima će zapravo i oni raditi. Naši nastavnici koji su posebno educirani kroz aktivnosti projekta ReCeZa prenosit će stečena znanja i najsuvremenije kulinarske tehnike – kazala je.

'Naše školstvo prilagođeno potrebama gospodarstva'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak dotaknuo se ulaganja u obrazovanje na području Županije te kazao:

- Naše školstvo prilagođeno potrebama naše gospodarstva. Naši učenici kad završe svoje školovanje, ne čekaju na zavodu za zapošljavanje svoje radno mjesto, već se mogu odlučiti da li idu na tržište rada, nastavljaju dalje školovanje na fakultetima ili pokreću privatne inicijative. Naše srednje škole su i prilagođene cjeloživotnom obrazovanju, tako da u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje provodimo cijeli niz doškolovanja prekvalifikacija.

'Učenici će bez problema naći posao na tržištu rada'

Na svečanom otvorenju bio je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan koji je čestitavši Dan škole pohvalio investicije u područje obrazovanja.

- Po pitanju obrazovanja i dijela županijskog proračuna koji se ulaže u obrazovanje i onoga što rade, po pitanju centara kompetentnosti, jednosmjenske nastave, bez ikakve zadrške mogu reći da je doista Varaždinska županija po tom pitanju lider u Republici Hrvatskoj, na tome još jednom čestitke. Učenici koji će ovdje završiti Gospodarsku školu, koji će izučiti ovo hvalevrijedno zanimanje bez problema će naći posao na tržištu rada – zaključio je.

 

Komentari