video prilog s otvorenja

eTV - Stričak: Proglašavam Objedinjeni hitni bolnički prijem - otvorenim!

Objavljeno: 11.04.2023. 11:15

Zadnja izmjena: 11.04.2023. 12:07

Foto: Boris Matijašec

Danas je održano svečano otvorenje novog objekta Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Varaždin te susjedne zgrade dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.

U objektu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji se nalazi nasuprot glavnog ulaza u Bolnicu, na jednom mjestu su sada smješteni hitni prijemi šest odjela: interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije. Kako je najavio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, OHBP s radom počinje sutra. 

- Ove dvije zgrade podići će razinu kvalitete zdravstvene skrbi, povećat će dostupnost zdravstvene skrbi i jedan sustavniji pristup pacijentu, orijentiranost na pacijenta i pacijenta kao središtu zdravstvenog sustava. Upravo to je i na pravcu nove reorganizacije zdravstva u Republici Hrvatskoj i mi kao da pratimo standard - rekao je Poljak.

'Godina zdravstva'

OHBP je inače izgrađen u sklopu EU projekta "Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin", a vrijednost projekta iznosit 3,1 milijun eura.

- Vjerujem da je ovo najljepši poklon našim građanima povodom Uskrsa i Uskršnjih blagdana. Uvijek naglašavam da poziv liječnika, medicinske sestre nije zanimanje nego je poziv. Ova će godina biti godina zdravstva, počinjemo danas otvaranjem OHBP, za koji mjesec nastavljamo s otvaranjem Spinalnog centra, započinjemo s radovima na Centralnom operacijskom bloku i završavamo godinu s izgradnjom nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo - rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak. 

'Sukladno svim smjernicama'

U OHBP-u će raditi liječnici - kirurzi, internisti, neurolozi, okulisti, urolozi, otorinolaringolozi, radiolozi i prvostupnici radiološke tehnologije, svi specijalizanti Opće bolnice, medicinske sestre i tehničari, administratori, spremačice i pomoćno osoblje - nosači.

- Sve ovo napravljeno je upravo za stanovnike Varaždinske županije kako bi hitna stanja bila zbrinuta na najbolji mogući način, odnosno sukladno svim hrvatskim i europskim smjernicama - dodala je predsjednica Savjeta za zdravlje prim. dr. Spomenka Kiđemet-Piskač.

Komentari