kino, banka, fitness...

eTV - Ljubešćica kreće u izgradnju 25 milijuna kuna vrijednog sportsko-poslovnog kompleksa

Objavljeno: 26.11.2021. 13:22

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 13:45

Foto: Dino Možek

Potpisivanjem Ugovora o darovanju nekretnine između Općine Ljubešćica i Varaždinske županije, Općina Ljubešćica kreće u provođenje projekta izrade takozvane "Zone centralnih sadržaja" koja će sadržavati sportsko-poslovni kompleks.

Načelnik Nenad Horvatić je rekao kako su u visokoj fazi projektiranja i dobivanja lokacijske dozvole već krajem ove ili početkom iduće godine te  da se čeka Europska omotnica i razgovara s investitorima. Nada se da će iduće godine krenuti s pristupnom cestom te da će projekt privesti kraju za vrijeme njegovog mandata.

- Da bi mještani ostali na područjima ruralnih općina, moramo im omogućiti uvjete poput onih u gradu. Imamo staru zgradu u kojoj je smještena ordinacija opće i dentalne medicine, a nemamo ljekarne. Ovo je upravo bila glavna smjernica onoga što želimo napraviti, sve ono što bi jedno mjesto trebalo imati u 21. stoljeću. Da bi mještani mogli reći 'Evo imamo u općini sve što nam je potrebno da ostanemo', a opet mi koji vodimo Općinu da sebi ne možemo ništa zamjeriti da nismo sve napravili da bi mještani ostali u Ljbešćici - rekao je Horvatić.

'Više javnog prostora je veće bogatstvo'

Na dodjelu prostora Općini Ljubešćica osvrnuo se župan Anđelko Stričak. - Javni prostor je bogatstvo svake sredine, a ako ga sredina ima više, znači da može graditi više sportskih i kulturnih sadržaja. Ljubešćicu simbolizira kamen i drvo te u tom smjeru prostor treba biti oplemenjen. Često se postavlja pitanje je li potreban toliki broj općina. Ja sad postavljam pitanje bi li Ljubešćica bila to što je danas, da nema status općine i da mještani nisu u mogućnosti voditi brigu o prostoru i sredini u kojoj žive - rekao je.

Kino, pošta, banka...

Predstavljeno je idejno rješenje projekta koje uključuje malonogometno igralište s umjetnom travom, vanjski fitness, dječja igrališta i park, dok će u poslovnim prostorima biti obiteljska i dentalna medicina te ljekarna. Općina bi po prvi put trebala dobiti i kino dvoranu, novu trgovinu, poštu, poslovnicu banke, restoran te stambene i poslovne prostore. Površina nekretnine iznosi 16.899 četvornih metara, a njena je procijenjena vrijednost 707 tisuća kuna, dok je procijenjena vrijednost cjelokoupne investicije oko 25 milijuna kuna.

Komentari