pogledajte

eTV - Ovako izgledaju stanovi u Hrašćici koji su propadali desetak godina, uskoro prvi stanari

'Već je šuma rasla oko toga. Uspjeli smo ih urediti. Raspisali smo natječaj za izvođača i našli izvođača koji je izveo sve radove' - rekao je ravnatelj Gradskih stanova...
Objavljeno: 11.05.2024. 08:35

Zadnja izmjena: 11.05.2024. 08:37

Foto: Lidija Filipović

Izgradnja stanova u naselju Hrašćica je pred samim završetkom nakon što su zgrade desetak godina propadale. Riječ je o stanovima u Ulici Vjekoslava Cerovečkog koji se grade po sustavu poticane stanogradnje, a u kojoj je sve fazi pitali smo i s njime ih i obišli, ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi Romana Veršića.

Kako je kazao ravnatelj Veršić, zgrade su stajale od 2012. godine i bile su ruglo tog dijela Hrašćice, a sada će u njima živjeti liječnici.

- Već je šuma rasla oko toga. Uspjeli smo ih urediti. Raspisali smo natječaj za izvođača i našli izvođača koji je izveo sve radove. Ovih dana bi trebala biti uporabna dozvola. Priprema se dokumentacija. Do kraja mjeseca imat ćemo uporabnu dozvolu. Imat ćemo i prvih šest stanara. To će biti doktori. Potpisan je sporazum između Grada Varaždina, Varaždinske županije i Gradskih stanova da će se šest stanova dati doktorima u najam uz mogućnost otkupa. Preostalih šest ćemo prodavati po tržišnim cijenama. Stanovi će se prodavati po 1450 eura – naglasio je dodavši kako će prodajom ovih stanova biti osigurana sredstva za izgradnju novih stanova kod Konzuma, odnosno gradskog groblja.

 

Komentari