regionalni centar kompetencija

eTV - Ovako napreduje dogradnja Medicinske škole: 'Ovaj je projekt vitalan za jugozapadni dio Europe'

Trenutno traju radovi na dogradnji Medicinske škole Varaždinu koja postaje Regionalni centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2021. 11:45

Zadnja izmjena: 24.11.2021. 11:48

Foto: Dino Možek

Trenutno traju radovi na dogradnji Medicinske škole Varaždinu koja postaje Regionalni centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Postojeća zgrada škole biti rekonstruirana i opremljena kabinetima, laboratorijima, bolesničkim sobama, operacijskim dvoranama, kao prava bolnica. U novom objektu koji će se dograditi bit će općeobrazovni predmeti, fizikalna medicina, rehabilitacija i dvorana za neurosenzomotoričke teškoće. 

- Ovaj je projekt doista vitalan ne samo za Medicinsku školu Varaždin nego i za Hrvatsku, širu regiju pa čak i jugozapdani dio Europe. Radi se o objektu u kojem će se odvijati najsofisticiranije radnje vezanu uz zdravstvenu edukaciju djelatnika - rekala je ravnateljica Mirjana Grabar Kruljac Medicinske škole Varaždin.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako za sada sve ide prema predviđenim rokovima.

- Do kraja sljedeće godine sve bi trebalo biti dovršeno i ne moram naglašavati koji je ovo iskorak za naše zdravstvene djelatnike, pa će osim teoretskog znanja dobiti i praktično znanje i iskustvo - rekao je između ostalog župan.

'Kao u filmovima'

- Sve što je pred nama će se pretvoriti u jedan prekrasan objekt sa svim naznakama medicinskog kampusa - novih prostorija i sadržaja, sportske dvorane i školskog restorana. Sve ono što smo nekad mogli gledati na televiziji kod američkih filmova i emisija, sve se to ostvaruje - rekao je Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Komentari