podjela priznanja

eTV - Ovo su 'hitnjaci' koji su najviše pridonijeli u spašavanju nastradalih Poljaka iz autobusa

Kako je bilo rečeno prilikom dodjele priznanja, oni su pokazali iznimno znanje, vještinu i požrtvovnost kod toga događaja, pa iako su svi djelatnici pridonijeli, oni su dali više te im je zbog toga odano priznanje...
Objavljeno: 23.08.2022. 10:20

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 10:20

Foto: Luka Šalamun

U prostorima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu danas su dodijeljena priznanja za petero djelatnika koji su 6. kolovoza najviše pridonijeli u spašavanju nastradalih u velikoj nesreći poljskog autobusa kod Brezničkog Huma.

Naime, radi se o dvije djelatnice na  Medicinsko prijavno-dojavnoj jedinici te timu T1 koji je izvršio prvu trijažu na mjestu događaja i zbrinuo sve nastradale. Kako je bilo rečeno prilikom dodjele priznanja, oni su pokazali iznimno znanje, vještinu i požrtvovnost kod toga događaja, pa iako su svi djelatnici pridonijeli, oni su dali više te im je zbog toga odano priznanje.

- Svi smo dali doprinos, ali njih petero su dali više. Vidi se koliko smo uspjeha imali u treninzima, u zajedničkim akcijama sa žurnim službama i vježbama, s lokalnom upravom i samoupravom. Posljedica toga je i pravovremeni i odgovarajući odgovor na veliku nesreću - rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Konzul Republike Poljske Dagmara Luković rekla je kako se pacijenti dobro oporavljaju te da je od ukupno 34 ozlijeđenih u Hrvatskoj na oporavku tek njih devetero, od čega će se šestero u Poljsku vratiti vjerojatno već ovog četvrtka, dok je liječnica Lara Klarić dodala je kako je u toj intervenciji, kao i u ostalima najvažniji timski rad i koordinacija.

Komentari