pitanja novinara

eTV - Ovo su najnovije informacije o kamenolomu Siljevec pokraj Ivanca

Objavljeno: 26.04.2023. 09:50

Zadnja izmjena: 26.04.2023. 09:53

Nakon što su koncem prošle godine Milorad Batinić i Zdenko Đuras u eTV studiju po prvi put sjeli za zajednički stol i javno načeli neke otvorene teme, jučer je na inicijativu Milorada Batinića održan sastanak na relaciji Grad Ivanec - Varaždinska županija.

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Batinića i Zdenka Đurasa kao predsjednika vijeća, sastanku su nazočili i mnogi drugi dužnosnici grada i županije. Novinari su kasnije, vezan uz slučaj kamenolom, župana pitali smatra li da bi bilo dovoljno kamena kada bi se odjednom počele graditi sve potrebne brze ceste.

- To treba najprije pitati struku, ali kada bi mi sada išli graditi sve te ceste odnosno mrežu brzih cesta na sjeveru Hrvatske (Zagorsku magistralu, Obilaznicu Varaždin, Podravsku magistrau) pretpostavljam da kamena ne bi bilo dovoljno - odgovorio je Stričak na postavljeno pitanje.

Komentar Batinića

Batinić je komentirao cjelokupan slučaj, odnosno službeni stav grada vezano uz kamenolom Siljevec.

- Gradske službe pomno prate što se događa. Čeka se da se krene sa studijom utjecaja na okoliš. Glavna ocjena o prihvatljivosti projekta je u tijeku. To su nama dostupne informacije. Dobili smo i da se očitujemo na naš prijedlog koji je išao prema Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje smo dali određene primjedbe na 3. Izmjene i dopune prostornog plana Krapinsko zagorske županije. Dobili smo zamolbu od pučkog pravobranitelja da detaljno navedemo sve naše pritužbe koje su išle u smjeru nedonošenja plana u dijelu što se tiče kamenoloma Siljevec i Obrovčica. Gradske službe promtno pripremaju materijale i mislim da ćemo se ovaj tjedan očitovati iako imamo rok od 30 dana - rekao je.

Komentari