pogledajte prilog

eTV - Počela izgradnja NTH kampusa u Varaždinu, suradnika Googlea, WhatsAppa, Vibera i drugih

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što se u Varaždinu pokreće investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura...
Objavljeno: 25.09.2023. 14:56

Zadnja izmjena: 25.09.2023. 15:34

Na gradilištu u Hallerovoj aleji u Varaždinu godine počela je izgradnja nove poslovne zgrade, kampusa ugledne tvrtke NTH MOBILE d.o.o. 

Osnivač i začetnik poslovnog uspjeha tvrtke NTH Zvonko Ljutić govorio je o svojim poslovnim počecima i razvoju tvrtke koja je krenula s radom 1999 godine. Zahvalio je Fakultetu organizacije i informatike i drugim varaždinskim fakultetima iz kojih dolaze školovani stručnjaci. Predstavio je Vlahu Kaminskog, prvog zaposlenog stručnjaka u NTH koji je govorio o projektu novog kampusa.

- U početku je to bila mala grupa entuzijasta, svi redom studenti s FOI-a a do danas smo prošli prilično uzbudljiv i nevjerojatan put. NTH je danas svjetska kompanija s 250 zaposlenih i uredima u dvadesetak zemalja. Ponosni smo da je najveći dio zaposlenika u Varaždinu gdje je naš glavni razvojni, inovacijski centar – rekao je Kaminski napomenuvši da tvrtka surađuje sa vodećim svjetskim tvrtkama poput Googlea, WhatsAppa, Vibera i drugima.

Dodao je da je NTH bio među prvim korisnicima Tehnološkog parka, dok je dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep naznačila poseban odnos fakulteta i tvrtke NTH kroz koju je u  dvadesetak godina prošlo 500 diplomiranih studenata FOI-a.  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što se u Varaždinu pokreće investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura.

Projekt zgrade djelo je nagrađivanog arhitekta Davora Bušnje. Vrijednost ukupne investicije će biti oko 10 milijuna eura, a useljenje u zgradu očekuje se u proljeće 2025. godine. Izvođač radova je poduzeće Izgradnja d.o.o. a u zgradi će biti mjesta za rad oko dvjesto IT stručnjaka.

Komentari